Inspektor Krok pomaže djeci da prepoznaju i izmjere svoje emocije

U novoj zanimljivoj slikovnici s Krokom u glavnoj ulozi, djeca uče cijeli niz emocija s kojima se može upravljati ako ih se na vrijeme prepozna. Sjajan materijal za druženje s djecom i otrkivanjem svijeta osjećaja. Darujemo dvije slikovnice najbržima!

Radost, tuga, ljutnja, strah, zavist, ljubomora, iznenađenje, sram, gađenje, ljubav - emocije divne i strašne. Kad se pravilno izmjenjuju, naš je život uzbudljiv, zanimljiv i lijep. U dječjem svijetu, emocije mogu biti pomalo i zastrašujuće: obraz crvene, srce ubrzano kuca, brzo disanje, drhtanje, znojenje, mucanje, suze, bol u trbuhu i još mnogo osjeta u tijelu koji naizgled dolaze niotkuda mogu djecu zbuniti, pa i prestrašiti. Zato je važno da djeca od najranije dobi nauče prepoznavati svoje emocije, izmjeriti njihov intenzitet i proživjeti ih tako da ne postanu problem: da se ne pojavljuju kada ne bi trebale, da nisu presnažne ili ne traju predugo. Inspektor Krok ima neprocjenjivi izum Emociometar! To je mjerač emocija, koji će uz male slatke Emije (predstavnike naših emocija), zanimljive priče-slučajeve i recepte za emocije pomoći da nauče prepoznati i izmjeriti svoje emocije.
Knjiga je namijenjena djeci u dobi od 4 do 10 godina, možete je čitati s njima napreskokce, “problemski” odnosno fokusirajući se na određenu emociju ili kao slikovnicu, a starija djeca će je rado čitati i sama.

 

O autoricama
MÓNICA CARRETERO samouka je ilustratorica. U Španjolskoj uživa velik ugled, a objavljivala je i u Engleskoj, Koreji, Australiji i SAD-u. Njezine ilustracije pune su boje i prenose radost, vitalnost i užitak. Višestruko je nagrađivana u Engleskoj i u SAD-u. Ilustrirala je više od sedamdeset knjiga.

SUSANNA ISERN je psihologinja, autorica brojnih dječjih knjiga i majka troje djece. Ovih dana podjednako piše i bavi se psihologijom. Predaje Psihologiju učenja na sveučilištu i radi kao terapeutkinja u privatnom centru. Emociometar Inspektora Kroka plod je njezine spisateljske karijere i bogatog iskustva u radu s djecom u području emocija. Njezin rad je prepoznat u SAD-u, gdje je nagrađena srebrnom medaljom na Moonbeam Children’s Books Awardsu te je na popisu preporučene dječje literature po izboru Udruženja dječjih knjižničara (Junior Library Guild Selection). Ovo je njezina prva knjiga dostupna u hrvatskom prijevodu.

Izdavač: Planetopija
Cijena: 125 kn
Broj stranica: 96

Najbrže dvije čitateljice ili čitatelja koji se jave sa svojim podacima na naš mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom “Emociometar inspektora Kroka”, dobivaju primjerak slikovnice na svoju adresu. Sretno!

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Vuk koji je ispao iz knjige upao je u kazalište!

Po prvi put Planetopijina srijeda bit će u…

Medo koji voli grliti

Nova slikovnica o medi koji je vrlo osebujan…

Darujemo vam predivnu slikovnicu Plavetni kit

Plavetni kit je veličanstvena, prelijepa životinja, najveće stvorenje…

Pročitajte i:

Superheroji naše probave - enzimi

Uloga hrane u čovjekovom životu je jasna. Hrana je potrebna za život; održavanje normalnog stanja…

Zagrebačko psihološko društvo upozorava na diskriminaciju LGBT osoba i njihovih obitelji

Potaknuti najavom dolaska autora „Teksaške studije“ sociologa Marka Regnerusa u Hrvatsku iz Zagrebačkog psihološkog društva…

Mučnine na putu!

Kinetoza ili bolest kretanja nerijetko se pojavljuje kod male djece tijekom putovanja, a manifestira se…

Ozljeda u vrtiću - kako se određuje visina odštete?

Jedan od čitatelja pita našu suradnicu Blaženku Musulin koji su točno podaci bitni za izračunavanje…