Inspektor Krok pomaže djeci da prepoznaju i izmjere svoje emocije

U novoj zanimljivoj slikovnici s Krokom u glavnoj ulozi, djeca uče cijeli niz emocija s kojima se može upravljati ako ih se na vrijeme prepozna. Sjajan materijal za druženje s djecom i otrkivanjem svijeta osjećaja. Darujemo dvije slikovnice najbržima!

Radost, tuga, ljutnja, strah, zavist, ljubomora, iznenađenje, sram, gađenje, ljubav - emocije divne i strašne. Kad se pravilno izmjenjuju, naš je život uzbudljiv, zanimljiv i lijep. U dječjem svijetu, emocije mogu biti pomalo i zastrašujuće: obraz crvene, srce ubrzano kuca, brzo disanje, drhtanje, znojenje, mucanje, suze, bol u trbuhu i još mnogo osjeta u tijelu koji naizgled dolaze niotkuda mogu djecu zbuniti, pa i prestrašiti. Zato je važno da djeca od najranije dobi nauče prepoznavati svoje emocije, izmjeriti njihov intenzitet i proživjeti ih tako da ne postanu problem: da se ne pojavljuju kada ne bi trebale, da nisu presnažne ili ne traju predugo. Inspektor Krok ima neprocjenjivi izum Emociometar! To je mjerač emocija, koji će uz male slatke Emije (predstavnike naših emocija), zanimljive priče-slučajeve i recepte za emocije pomoći da nauče prepoznati i izmjeriti svoje emocije.
Knjiga je namijenjena djeci u dobi od 4 do 10 godina, možete je čitati s njima napreskokce, “problemski” odnosno fokusirajući se na određenu emociju ili kao slikovnicu, a starija djeca će je rado čitati i sama.

 

O autoricama
MÓNICA CARRETERO samouka je ilustratorica. U Španjolskoj uživa velik ugled, a objavljivala je i u Engleskoj, Koreji, Australiji i SAD-u. Njezine ilustracije pune su boje i prenose radost, vitalnost i užitak. Višestruko je nagrađivana u Engleskoj i u SAD-u. Ilustrirala je više od sedamdeset knjiga.

SUSANNA ISERN je psihologinja, autorica brojnih dječjih knjiga i majka troje djece. Ovih dana podjednako piše i bavi se psihologijom. Predaje Psihologiju učenja na sveučilištu i radi kao terapeutkinja u privatnom centru. Emociometar Inspektora Kroka plod je njezine spisateljske karijere i bogatog iskustva u radu s djecom u području emocija. Njezin rad je prepoznat u SAD-u, gdje je nagrađena srebrnom medaljom na Moonbeam Children’s Books Awardsu te je na popisu preporučene dječje literature po izboru Udruženja dječjih knjižničara (Junior Library Guild Selection). Ovo je njezina prva knjiga dostupna u hrvatskom prijevodu.

Izdavač: Planetopija
Cijena: 125 kn
Broj stranica: 96

Najbrže dvije čitateljice ili čitatelja koji se jave sa svojim podacima na naš mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom “Emociometar inspektora Kroka”, dobivaju primjerak slikovnice na svoju adresu. Sretno!

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Živjeti svaki dan kao da nam je posljednji ili kao da nam je prvi?

Bismo li trebali svaki dan živjeti kao da…

Maya Angelou svojom knjigom vraća vjeru u snagu ljudskog duha

Prvi put prevedani na hrvatski jezik, memoari Maye…

Predavanje Sanje Toljan o zdravoj štitnjači - uzroci i rješenja

Što o uzrocima i rješenjima kaže Anthony William…

Vuk koji je ispao iz knjige upao je u kazalište!

Po prvi put Planetopijina srijeda bit će u…

Pročitajte i:

Zašto dijete već šest mjeseci plače pri odlasku u vrtić?

Psihologinje na Hrabrom telefonu ovaj put pomažu mami čije dijete i nakon šest mjeseci plače…

povrće iz pećnice

Pripremite savršeno povrće iz pećnice koje će i klinci možda poželjeti pojesti

Nagovoriti djecu da jedu povrće težak je zadatak za mnoge roditelje. Možda ih uz ovaj…

Kako prepoznati razliku između neugodnoga kašlja i upale pluća?

Iritantan kašalj, koji često graniči i s bolnim, tipičan je za ovo doba godine. Međutim,…

Važne lekcije o emocijama koje biste trebali naučiti djecu

Svaka od ovih pouka treba djetetu biti prenesena kad ono to može shvatiti i na…