Sigurnost djece na internetu

Uz besplatni program koji se može pronaći na internetskim stranicama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu zaštitite svoju djecu od bilo kakve vrste zlouporabe vezane uz korištenje interneta i budite sigurni da ste poduzeli sve da mališanima osigurate bezbrižno djetinjstvo.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka pokrenuo je izradu prvog računalnog programa zaštite djece na internetu na hrvatskom jeziku, SINI, čije je javno predstavljanje, uz nazočnost medija, 16. 6. 2010. upriličeno u Hotelu Osijek. Program je od nedavno postavljen na njihovoj web stranici: www.cnzd.org i korisnici ga mogu preuzeti potpuno besplatno. Internet je najpopularniji medij današnjice koji djeca s lakoćom svladavaju, ali koji krije i mnoge zamke opasne najviše za njih. Lijepo je znati da postoji mogućnost da se spriječe bilo kakve negativne posljedice korištenja Interneta u maloljetne djece.

Pročitajte i:

Zašto koronavirus nije opasan za djecu?

Više od polovice osoba zaraženih koronavirusom staro je između 40 i 59 godina, dok je…

Hrvatski stručnjak otkriva u kojoj je dobi utjecaj igrica i kompjutera najgori za djecu

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, od…

Koronavirus u Hrvatskoj: imunitet je ključ! Evo kako ga ojačati!

Koronavirus je stigao u Hrvatskoj. Danas je objavljeno kako je još jedna osoba stavljena u…

Što šećeri čine tijelu i kojih 25 namirnica djeca moraju jesti?

Kako pravilno kombinirati hranu na tanjuru te zašto baš ove namirnice zaslužuju predznak - super?