7 stvari koje roditelji nauče od svoje djece

Djeca su naši veliki učitelji. Ovo su stvari koje nas oni uvijek nauče, a o kojima prije njih nismo ni sanjali. Roditelji s djecom, već će prepoznati ove zanimljive životne mudrosti...

Biti roditelj puno je teže no što smo si to zamišljali prije i to djelomično i zbog toga što se naš dotadašnji život dolaskom djeteta doslovno preokrene naopačke. Tako neke stvari koje su prije bile nelogične sada postaju vrlo logične…

  • Ured na poslu postaje utočište i mjesto za malo odmora

Mjesto koje je nekada bilo simbol za stres i užurbanost sada djeluje kao spasonosno rješenje. U usporedbi primjerice s našim dnevnim boravkom – trenutnom igraonicom za najmlađe - odlazak na posao i svi zadaci odjednom su čista opuštajuća meditacija o kojoj postajemo ovisni.

  • Otisci prstiju na zrcalima i staklima niču sami

Čim operete stakla i zrcala i uklonite otiske prstića, naljepnice…, oni se iznenada ponovno pojave na još više mjesta. Kao čarolijom! Stalno čišćenje i pranje čini se beskorisno uz te male znatiželjne prstiće.

  • Budilica – što je to?

Ako imate malu djecu, tada ne trebate budilicu koja će vam reći kada je vrijeme za ustajanje. Jer maleni završavaju noć prije no što bi budilica i stigla zazvoniti. A to je obično puno prije no što biste vi to željeli. Pogotovo, vikendom kad se buđenje iz nekog razloga događa još ranije.

  • Pranje je tabu tema

Nemojte im baciti omiljenu igračku, plišanca ili dekicu u pranje. Fora je kad rublje miriši na deterdžent, ali omiljeni prijatelj ima svoj miris koji je veličanstven.

  • Što to znači dovoljno sna? To je stvar perspektive!

Oni koji mogu spavati četiri sata u komadu savršeno su sposobni savladati dan, čak i ako se to u prošlosti činilo nemogućim. Šest sati u komadu, to je već sjajan dar, a osam sati sna je čisti luksuz koji ne pamtite kad se dogodio.

  • Kakvo voće, bomboni uvijek…

Nije važno koliko je voće izrezano u savršene komadiće ili koliko je boja i vitamina u voćnoj salati koja izgleda tako primamljivo da bi je i Bogovi jeli – gumeni bomboni su uvijek bolji! Čak i ako su zalijepljeni u jednu kvrgu i vrećici.

  • Tišina nije znak ničeg dobrog

Ma koliko nam lijep bio trenutak mira i tišine u našem domu, kada je u kući s budnom djecom potpuno tiho, zvona za uzbunu u roditeljskim glavama odmah počinju tuliti. Zato što u tim trenucima djeca najčešće rade nešto što se mami i tati sigurno ne bi previše dopalo.

Tekst: M. B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

Meghan Markle

Meghan Markle o majčinstvu: 'Nije bilo puno onih koji su me pitali jesam li dobro'

Vojvotkinja od Sussexa, otkako je postala članica kraljevske obitelji, podložna je kritikama javnosti. Mediji prate…

Natasa Janjic o majcinstvu

Nataša Janjić: 'Otkad sam majka, postala sam toliko emotivna da se rasplačem u sekundi'

U posljednje vrijeme, kad se govori o Nataši Janjić Medančić, govori se o njezinom iskustvu…

pocetnicke greske roditelja

5 grešaka koje ćete kao roditelj-početnik sigurno napraviti

Uštedite si vrijeme i živce ili učite iz svojih grešaka...

Žena inspiracija Maria Tomić Preiner: Želim trgnuti ljude iz apatije

Maria Tomić Preiner diplomirana je psihologinja i socijalna radnica, majka dvoje djece koja stigne sve:…