Najljepi karnevalski kostimi za djecu (4)

Gotovo u trenu: Iz jednog kroja čak osam karnevalskih kostima za djecu (koji pristaju i sljedeće godine)! Kako izgleda piratski kombinezon na vilenjacima, patuljcima i žapcima? Pogledajte ovdje!

Princeza

Veličina 74 i 86
Svi podaci za veličinu 86 navedeni su u zagradama, ukoliko odstupaju od podataka za veličinu 74.
Materijal:
1 m (1,20 m) ružičastog samta s florom u jednom smjeru, širine 145 cm; 1,30 m srebrne tkanine sa šljokicama, širine 100 cm; 2 m ružičastog tila širine 135 cm; 0,90 m elastične trake sa šljokicama u srebrnoj boji, širine 30 mm; srca sa šljokicama za prišivanje; ostatak srebrne trake sa šljokicama; 0,40 cm ružičaste kose trake širine 20 mm; patentni zatvarač duljine 28 cm; ljepilo za tekstil.
Krojenje:
Krojnu sliku (krojnu shemu) povećajte na originalne mjere. Od samta s florom u jednom smjeru iskrojite prednji i stražnji dio dva puta, a rukave dva puta (od presavijenog materijala), s napustom od 1 cm za šav i dodatkom od 3 cm za obrub (pritom pripazite na smjer dlačica samta). Za plesnu suknjicu iskrojite dvije trake od tila dimenzije 2 m x 30 cm.
Šivanje:
Prošijte prednji i stražnji središnji šav i pritom u prednjem dijelu ostavite otvor za patentni zatvarač. Ušijte patentni zatvarač i prošijte šavove na ramenima. Ušijte rukave u izreze za ruke. Prošijte šavove rukava i bočni šav, kao i unutarnji šav nogavica. Otvor za vrat opšijte kosom trakom, a otvorenu stranu kose trake čvrsto prošijte s 1 cm razmaka od otvora za vrat. Obrube rukava i nogavica podvijte 3 cm široko prema unutra i prošijte.
Za plesnu suknjicu zašijte u krug trake iskrojene od tila uz dodatak od 1 cm za šav. Gornji rub suknjice podvijte 3 cm široko prema unutra i prošijte. Komad trake sa šljokicama duljine 50 cm zašijte u krug i prišijte na gornji rub suknjice. Pritom rastegnite gumenu traku, da se gornji rub suknjice nabere. Srca i trake sa šljokicama nalijepite ili prišijte nasumično po plesnoj suknjici. Za trake oko ruku zašijte u krug dva komada elastične trake sa šljokicama duljine 20 cm.

 

Preporučujemo

Pročitajte i:

Kućica na stablu od 13 katova - odličan ilustrirani roman za mlade

Uz Kućicu na stablu zabava vreba na svakom uglu. Osim što će ih nasmijati, ovaj…

Pedijatrica Diana Puževski na radionici za mame odgovarala na najvažnija pitanja o njezi beba

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile o izazovima s kojima se…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recpet za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

Slikovnica o autoru Malog princa i nadahnuću koje ga je stvorilo

Upoznajte Malog princa kroz priču o njegovu tvorcu i usput uživajte u predivnim ilustracijama talijanske…