Projekt Moj prvi dom

Program "Moj prvi dom", koji je pokrenula nevladina udruga O-ZONA, namijenjen je djeci čije su majke u trudnoći odbačene kako od svojih partnera/očeva svoje djece, tako i od svojih obitelji te su prisiljene zbog egzistencijalne ugroženosti djecu povjeriti na smještaj u instituciju. Pročitajte koje su višestruke koristi projekta i na koji mu način možete pomoći da se ostvari.

U selu Migalovci (općina Čaglin) udruzi je dodijeljen neuređen objekt za realizaciju programa. Nakon što se obnovi, korisnici će steći znanja o ekološkom poljoprivrednom uzgoju, stočarstvu i drugim poslovima tipičnima za život na selu i opstanak sela. Sudjelovanje u ovom programu za roditelja znači mogućnost stjecanja primjenjivog znanja koje pruža mogućnost samozapošljavanja. Biti uz djecu, pratiti ih i sudjelovati u njihovom odrastanju omogućuje potpuno ostvarenje roditeljske uloge. Sudjelovanje u realizaciji programa “Moj prvi dom” samohranim majkama omogućuje da žive samostalno, neovisno o sustavu socijalne skrbi i da stvaraju svoj dom. Dijete će napokon moći odrastati uz roditelja, osjećaj ljubavi i pripadanja određenoj zajednici… Osposobljavanjem roditelja za obavljanje pojedinih djelatnosti stvaraju se uvjeti za samozapošljavanje, potiče naseljavanje sela, smanjuje nezaposlenost i broj korisnika socijalne skrbi… Ovo je nov pristup u rješavanju socijalnih problema i kreiranju mjera socijalne zaštite u Hrvatskoj.

Podržite ovaj projekt pozivom na HUMANITARNI BROJ 060 9000 tijekom travnja i svibnja jer u dodijeljenoj kući (napuštena škola) treba obaviti sanacijske radove kako bi se kuća pripremila za završne radove prije useljenja malih korisnika i njihovih roditelja. Prikupljen novac koristit će se za građevinski materijal, za sanaciju postojeće štete te opremu kuće potrebnim namještajem.

Pročitajte i:

Alba - riba koja živi 100 godina

Važno je da djeca od malih nogu budu upoznata s ekološkim stanjem mora i kopna…

TEST: Koliko imate strpljenja?

Riješite naš TEST i saznajte koliko ste tolerantni prema bližnjima i djeci Imati strpljenja za…

Dario Šimić prvi put govori o sinu sa sindromom Down: 'Kao Davidovi roditelji, najviše se bojimo predrasuda'

U sklopu višegodišnje društveno-odgovorne akcije Same Chances by Story portal Story.hr donosi intimnu ispovijest bivšeg…

10 namirnica koje vaše zube štite od karijesa

Australski stomatolog Steven Lin, autor knjige The Dental Diet, tvrdi da bez obzira na to…