5 tajni parova u dugoročnim vezama koji imaju bogat seksualni život

Vaš je seks postao dosadan? Rutinski? Rijedak poput poštenih izbora u Sjevernoj Koreji? Definitivno niste sami: prema istraživanju Sveučilišta Chapman, 57 posto muškaraca u dugoročnoj vezi nisu zadovoljni seksom sa svojom partnericom

No, ne mora biti tako. Ostalih 32 posto je izjavilo da je njihov seksualni život jednako strastven kao i u prvih šest mjeseci veze. Istraživači su ih pitali kakve navike njeguju u spavaćoj sobi kako bi shvatili u čemu je tajna. Ugledajte se na njih i seks će postati bolji i češći - bez obzira na to koliko dugo ste sa svojom partnericom.

Cijeloga dana pokazuju nježnost

Najvažniji preduvjet za dobar seks nisu nastrane poze ili seksualne igračke, već koliko su sretni izvan spavaće sobe. Naime, veća je vjerojatnost da ćete uskočiti u krevet s nekim tko vam je drag i s kime se dobro slažete, kaže autor istraživanaja dr. David Frederick.

Stoga, nađite vremena za iskazivanje nježnosti tijekom dana - ne samo onda kada želite seks. Pljesnite je po stražnjici dok joj ujutro hvalite odjevnu kombinaciju. Pošaljite joj poruku usred dana i poželite joj sreću na važnom sastanku. Stisnite se uz nju dok gledate omiljenu seriju umjesto da se izvalite na svojoj strani trosjeda. Nemojte se iznenaditi ako ona počne inicirati seks puno češće nego inače.

Oni zaista razgovaraju o seksu

Manje od 40 posto ispitanih muškaraca je tražilo nešto što bi željeli doživjeti u krevetu proteklog mjeseca. No, što su više parovi razgovarali o svojim željama i potrebama - bilo da je riječ o novoj pozi, pohvali za njezinu izvedbu ili usporedbi dojmova - zadovoljniji su bili svojim seksualnim životom.

Ako vam je neugodno pričati o seksu, započnite malim koracima. Recite joj za jednu stvar koja vam se posebno svidjela odmah nakon akcije. Nešto poput, "Ljubavi, sviđa mi se kada se popneš na mene. Izluđuje me kada preuzmeš kontrolu."

Ako joj želite predložiti nešto novo, no strah vas je njezine reakcije, istražiteljica seksualnih navika dr. Kristen Mark predlaže da isprobate podlu taktiku: Recite joj da ste sanjali kako ste se seksali u svlačionici, eksperimentirali s analnim seksom i slično. Zatim promatrajte njezinu reakciju.

Djeluje li zaintrigirano? Upitajte je što misli o tome da to isprobate i u stvarnosti.

Fokusirani su na njezino zadovoljstvo

Jedan od najbitnijih uvjeta za njeno zadovoljstvo jest da doživi vrhunac. Orgazam kod većine muškaraca nije bio povezan s osjećajem zadovoljstva, budući da ga većina doživljava bez problema te ga zbog toga uzima zdravo za gotovo.

No ženski orgazam je ipak rjeđa pojava: samo 66 posto žena doživi vrhunac tijekom seksa.
Bolje poznavanje ženske anatomije i tijeka njezinog seksualnog uzbuđenja može dovesti do toga da doživi orgazam svaki put. Proučite stoga Vodič za žensko zadovoljstvo.

Ako joj pružite užitak u seksu, velika je vjerojatnost da će se njezina želja za seksom povećati, kaže Frederick. To nije nimalo čudno, više seksa je ključ uspjeha za seksualno zadovoljstvo i kod muškaraca kao i kod žena.

Ostale savjete za uzbudljiv seksualni život pročitajte na www.menshealth.com

Tekst:

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Šaljete li skrivene poruke svojoj djeci?

U svojim nastojanjima da budu dobri učitelji, mnogi…

15 važnih pitanja o kojima treba porazgovarati s djetetom

Kao roditelj sigurno znate koliko je s djecom…

Seks nakon porođaja

Za vas je seks prošlo svršeno vrijeme? Ne…

Obiteljska astrologija: kakvi su roditelji Ovnovi?

U svakom astrološkom znaku ima pozitivnih i negativnih…

Pročitajte i:

Pravo na razvod braka ubrzo nakon porođaja

Može li se tražiti razvod braka svježe nakon poroda i pod kojim uvjetima?

Skrivene opasnosti korištenja dodataka za autosjedalice

Ako naiđete na društvenim mrežema ili internetu općenito na različite predmete koji pomažu djetetu da…

Tata + 3 kćeri = trening za 5!

Poznati hrvatski trener Dragutin Golub često spaja ugodno s korisnim te na zabavan i zanimljiv…

Kina su puna djece na filmovima na kojima ne bi trebala biti!

Zanimljivo je da živimo u vremenu kada za roditelje moramo pisati osvrt i za film…