Najljepi karnevalski kostimi za djecu (2)

Gotovo u trenu: iz jednog kroja čak osam karnevalskih kostima za djecu (koji pristaju i sljedeće godine)! Kako izgleda piratski kombinezon na vilenjacima, patuljcima i žapcima? Pogledajte ovdje!

Patuljak

Veličina 74 i 86
Svi podaci za veličinu 86 navedeni su u zagradama, ukoliko odstupaju od podataka za veličinu 74.
Materijal:
1,40 m (1,60 m) crvenog i 1,10 m tamnozelenog pusta, oba širine 95 cm; 0,40 m kose trake širine 20 mm; 1 patentni zatvarač duljine 28 cm; vuna crvene i narančaste boje za izradu pompona; 0,50 m tamnozelene uzice (konopca) debljine približno 5 mm; ostaci kartona; crvena torbica preko ramena; 1 par zelenih gumenih čizama.
Krojenje:
Krojnu sliku (krojnu shemu) povećajte na originalne mjere. Od crvenog pusta iskrojite prednji i stražnji dio dva puta, a rukave dva puta (od presavijenog materijala), s napustom od 1 cm za šav i dodatkom od 3 cm za obrub. Od tamnozelenog pusta iskrojite kapuljaču dva puta, a pelerinu jednom (od presavijenog materijala) s dodatkom od 1 cm za šav (presavijeni materijal rezati uzduž prednjeg ruba).
Šivanje:
Prošijte prednji i stražnji središnji šav i pritom u prednjem dijelu ostavite otvor za patentni zatvarač. Ušijte patentni zatvarač i prošijte šavove na ramenima. Ušijte rukave u izreze za ruke. Prošijte šavove rukava i bočni šav, kao i unutarnji šav nogavica. Otvor za vrat opšijte kosom trakom, a otvorenu stranu kose trake čvrsto prošijte s 1 cm razmaka od ruba otvora za vrat. Obrube rukava i nogavica podvijte po 3 cm široko prema unutra i prošijte.
Za kapuljaču prošijte gornji i stražnji šav, kao i veliki obrub. Potom zašijte kapuljaču na otvor za vrat pelerine. Zatim prema unutra podvijte prednji rub pelerine i kapuljače 1 cm široko i čvrsto prošijte. Uzicu (konopac) izrežite na dva dijela i svaku čvrsto zašijte na šav na prednjem rubu.
Pompon:
Za izradu jednog pompona izrežite po dva kruga od nešto debljeg kartona promjera približno 5 - 6 cm. Potom izrežite nešto manji krug u sredini, kao i približno 1,5 cm širok komad za otvor. Položite komad niti između obje ploče, tako da krajevi vire na otvoru kruga i da se mogu labavo zajedno položiti. Potom čvrsto pritisnite ploče jednu uz drugu i oko njih namotavajte vunu (što više vune namotate, to će pompon biti deblji). Vunu bočno prorežite između krugova, a nit koja leži između ploča čvrsto zategnite. Izvucite karton i ravnomjerno obrežite rubove pompona. Izradite tako po pet crvenih i narančastih pompona i prišijte ih ravnomjerno raspoređene uzduž donjeg ruba pelerine.

Na ovom mjestu možete preuzeti krojnu sliku u PDF formatu.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Kućica na stablu od 13 katova - odličan ilustrirani roman za mlade

Uz Kućicu na stablu zabava vreba na svakom uglu. Osim što će ih nasmijati, ovaj…

Pedijatrica Diana Puževski na radionici za mame odgovarala na najvažnija pitanja o njezi beba

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile o izazovima s kojima se…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recpet za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

Slikovnica o autoru Malog princa i nadahnuću koje ga je stvorilo

Upoznajte Malog princa kroz priču o njegovu tvorcu i usput uživajte u predivnim ilustracijama talijanske…