Igrajte se na 3. Danu društvenih igara

Čovječe ne ljuti se, Monopol i Rizik mnogima od nas su obilježili djetinjstvo. U subotu, 23. veljače, pozvani su svi od 8 do 88

Unatrag nekih 15-tak godina u svijetu, a polako i kod nas, razvija se potpuno novi žanr društvenih igara koje ubacuju visoko sociološki i edukativni karakter u društvene igre. Elementi sreće u ovim igrama svedeni su na minimum, a svaki od igrača razvija svoju strategiju kojom pokušava pobijediti u igri. Pri tome, u igrama je ostao glavni element zbog kojih se igraju – zabava!

U organizaciji udruge u nastajanju “Igranje” u subotu, 23. veljače u vremenu od 11 do 18 sati održat će se 3. Dan društvenih igara. Događaj će biti organiziran u prostoru Buena Vista Cluba Zagreb, Savska cesta 120 (preko puta Vjesnika) u Zagrebu.

Vrijedni volonteri bit će na raspolaganju svim posjetiteljima kojima će tijekom dana prezentirati igre, objašnjavati pravila i pomoći pri prvim koracima u svijetu društvenih igara. Posjetitelji svih dobnih skupina – kako to često piše na kutijama od 8 do 88 godina – imati će priliku odigrati neku od mnogobrojnih igara.

Dakle, ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan ili se pak uputiti u pohod kroz izmišljeni grad-državu Waterdeep u igri Lords of Waterdeep, 3. Dan društvenih igara pravo je mjesto za vas.

A za sve one kojima cijelodnevno igranje nije dovoljno, od 19 sati u istom prostoru održava se i after party. Cijena ulaza na after party je 10 kn.

Udruga Igranje (u osnivanju) je neprofitna udruga za promicanje i popularizaciju misaonih društvenih igara koje se igraju u društvu okupljenom oko stola ili neke druge pogodne površine, u svrhu podizanja kulture igranja misaonih društvenih igara, te poticanja razvoja civilnog društva kroz podizanje obiteljskih vrijednosti, bolje socijalizacije i prevencije svih dobnih skupina od alkohola, droga, računalne, te ostalih ovisnosti.

Preporučujemo

Pročitajte i:

VIDEO: Izradite božićne čestitke s 3D jelkom

Čestitke je najlakše kupiti, ali nije tako teško niti izraditi ih s djecom kod kuće.…

Gimanstika za svačiji mozak

Što origami ima s novom tehnološkom revolucijom te kako ova tradicionalna japanska vještina utječe na…

Za one najmanje i one malo veće: Što pokloniti djeci za Božić?

Božiću se svakako najviše vesele djeca i uz to vežu i dobivanje poklona. No kako…

japanska metoda zamatanja poklona

Darove možete zamotati i na ovaj zanimljiv način bez dodatnog pribora

Ova zanimljiva metoda zamatanja darova bez ikakvog pribora dolazi iz Japana. Ne čudi ako znamo…