Igrajte se na 3. Danu društvenih igara

Čovječe ne ljuti se, Monopol i Rizik mnogima od nas su obilježili djetinjstvo. U subotu, 23. veljače, pozvani su svi od 8 do 88

Unatrag nekih 15-tak godina u svijetu, a polako i kod nas, razvija se potpuno novi žanr društvenih igara koje ubacuju visoko sociološki i edukativni karakter u društvene igre. Elementi sreće u ovim igrama svedeni su na minimum, a svaki od igrača razvija svoju strategiju kojom pokušava pobijediti u igri. Pri tome, u igrama je ostao glavni element zbog kojih se igraju – zabava!

U organizaciji udruge u nastajanju “Igranje” u subotu, 23. veljače u vremenu od 11 do 18 sati održat će se 3. Dan društvenih igara. Događaj će biti organiziran u prostoru Buena Vista Cluba Zagreb, Savska cesta 120 (preko puta Vjesnika) u Zagrebu.

Vrijedni volonteri bit će na raspolaganju svim posjetiteljima kojima će tijekom dana prezentirati igre, objašnjavati pravila i pomoći pri prvim koracima u svijetu društvenih igara. Posjetitelji svih dobnih skupina – kako to često piše na kutijama od 8 do 88 godina – imati će priliku odigrati neku od mnogobrojnih igara.

Dakle, ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan ili se pak uputiti u pohod kroz izmišljeni grad-državu Waterdeep u igri Lords of Waterdeep, 3. Dan društvenih igara pravo je mjesto za vas.

A za sve one kojima cijelodnevno igranje nije dovoljno, od 19 sati u istom prostoru održava se i after party. Cijena ulaza na after party je 10 kn.

Udruga Igranje (u osnivanju) je neprofitna udruga za promicanje i popularizaciju misaonih društvenih igara koje se igraju u društvu okupljenom oko stola ili neke druge pogodne površine, u svrhu podizanja kulture igranja misaonih društvenih igara, te poticanja razvoja civilnog društva kroz podizanje obiteljskih vrijednosti, bolje socijalizacije i prevencije svih dobnih skupina od alkohola, droga, računalne, te ostalih ovisnosti.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Vodič za radost jednog jogija

Čovjek mora shvatiti da je on ptica u otvorenom kavezu. Život vam je sve opcije…

Dr. Bruce Lipton: Kako odgajati dijete prvih sedam godina života?

Donosimo vam dio iz intervjua s dr. Bruceom Liptonom, američkim molekularnim biologom koji uskoro gostuje…

Bolovi i napetost u leđima - što pomaže?

Bolovi u leđima su suvremena boljka mnogih. Svakodnevno nosite hrpu stvari, nanašate djecu, pogrbljujete se,…

Stariji brat utječe negativno na razvoj govora mlađeg djeteta?

Logično je ako mislite da će dijete koje ima starijeg brata ili sestru odrasti u…