Doznajte koliko se slažete sa svojim partnerom i koliko vaš odnos utječe na cijelu obitelj

Odgovorite na pitanja sa “da” ili “ne”, a zatim izbrojite broj potvrdnih odgovora.



1. Prije vjenčanja hodali ste sa svojim partnerom više od jedne godine?



2. Vaši se roditelji nisu protivili vašem izboru partnera?



3. Jesu li vas njegovi roditelji odmah prihvatili?



4. S mužem živite odvojeno od roditelja?



5. Ovo je prvi brak i za vas i vašeg supruga?



6. Ni jedno od vas nema djece iz prošlih veza?



7. Vi i vaš suprug imate približno sličan stupanj obrazovanja?



8. Možete li bez problema nabrojati 2 do 3 načina na koji provodite slobodno vrijeme koji su zanimljivi i vama i suprugu?



9. Rijetko se osjećate napeto tijekom zajedničkog odmora?



10. Razgovarate li s mužem o nastalom nesporazumu?



11. Imate slične poglede na odgoj djece kao i vaš partner?



12. Vikendom odlazite u šetnje sa suprugom?



13. Sviđa vam se smisao za humor vašeg muža?



14. Ponosni ste na karijeru svog supruga?



15. Zarađujete li manje ili približno slično koliko i vaš muž?




11-15 potvrdnih odgovora


Čestitamo! Reklo bi se: “I živjeli su dugo i sretno...” Imate zajedničke interese sa suprugom i dijelite slične poglede na život. Nemate problema s komunikacijom, ne bježite od problema, a sigurni ste i od razmirica s roditeljima jer ne živite s njima. Ne zaboravite da su ovi povoljni uvjeti samo uvjeti. Vaš je zadatak da ih iskoristite na pravi način.



6-10 potvrdnih odgovora


Situacija nije sasvim bez oblaka, ali ništa strašno. Možda nemate izbor pa dijelite životni prostor s roditeljima ili možda ne ide sve glatko vašem mužu na poslovnom planu. U svakom slučaju sve su to stvari koje se mogu prevladati. Najvažnije je da imate ljubav i podršku vaših bliskih. Ako i predosjetite da bi moglo doći do nekih neslaganja i razmirica s partnerom, prvo se zapitajte je li baš muž kriv za sve ili ima neki drugi razlog vašemu nezadovoljstvu? Ako je pak muž nervozan i najradije bi se sa svima svađao, nemojte to toliko shvaćati osobno, možda ima problema na poslu i ne zna kako to izraziti na pravi način. Pustite ga da se “ispuše” i smiri a onda pokušajte mirno s njim razgovarati i budite mu podrška. Razgovor dok osoba ne vlada osobito svojim ponašanjem nema osobitog smisla.



0-5 potvrdnih odgovora


Jeste li sigurni da vi uopće imate obitelj? Osoba za koju ste se udali, imate li išta zajedničko osim prezimena? Nadamo se da ste ovaj test riješavali netom nakon svađe pa sve oko sebe vidite crnije nego što jest. Priđite svom voljenom muškarcu i iskreno mu recite: “Jako sam loše. Želim se pomiriti s tobom. Volim te.” Niti jedan povod za svađu nije vrijedan nečije patnje. Ionako to oko čega ste se posvađali nećete riješiti sve dok ne naučite međusobno komunicirati jedno s drugim, s poštovanjem i bez stalnog osuđivanja. Sretno! (I.T.)