U Gradskom kazalištu Žar ptica počinje 11. međunarodni Naj, naj, naj festival koji će trajati do 1. svibnja. Iskoristite školske praznike i pođite u kazalište

U šest festivalskih dana vidjet ćemo 17 NAJboljih... NAJnovijih... NAJzanimljivijih predstava prema izboru selektorice Festivala, dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac.
 Ove godine u festivalskoj konkurenciji su i dvije najveće nacionalne kazališne kuće: HNK iz Zagreba i Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.
 U međunarodnoj konkurenciji dolaze kazališne grupe iz Njemačke, Italije, Slovenije.



Na ovogodišnjem festivalu nastupit će i kazališna grupa A.C.O. Okinawa iz dalekog Japana. Predstavom Teru, Teru obišli su svijet, a sada po prvi put, nastupaju u ovom dijelu Europe.






O Naj, naj, naj festivalu


Naj, naj, naj festival je utemeljen 2000. godine, s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika. Od 2007. godine festival je međunarodni, čime je festivalska konkurencija obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost.



Predstave su besplatne


Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.



PROGRAM FESTIVALA I RASPORED PREDSTAVA POGLEDAJTE U PRILOGU!