Mama kod kuće ili zaposlena žena?

Jedno istraživanje je pokazalo da je "posao" mame-domaćice stresniji od punog radnog vremena

Razni su motivi zašto se majke katkad odlučuju na “posao” domaćice. Koliko god naše društvo tu ulogu podcjenjivalo, najčešći razlog za ostanak kod kuće s djecom ipak je želja da se majka posveti djeci i obitelji. Pritom posao majke-domaćice nije ni tako trivijalan ni vrijedan podcjenjivanja kako se često promatra. Istraživanja koja je proveo jedan kardiokirurg utvrdila su suprotno.

Za majke nema odmora

Londonski kardiokirurg Mike Scott mjerio je otkucaje srca majki u trajanju od 24 sata i zatim ih usporedio s otkucajima srca zaposlenih žena. Rezultat: dok su žene na poslu imale prosjek od 80 otkucaja u minuti, majke kod kuće s djecom imale su prosjek od preko 100 otkucaja u minuti.

Taj rezultat se objašnjava time što su majke non stop u “akciji”. Njihovo tijelo je, posebice kad je dijete još malo, uvijek u stanju pripravnosti. Treba dijete imati stalno na oku i paziti na njegovu sigurnost, potrebe, njegu, hranjenje… Jedino slobodno vrijeme dolazi kad dijete spava. No, tada se obično brzo obavljaju ostali kućanski i obiteljski poslovi.

Stalno kombiniranje, slaganje savršenog rasporeda te na kraju izvršavanje često ponavljajućih i dosadnih zadataka generira stres. Zbog tako ispunjenog rasporeda koji traje sedam dana u tjednu, a ne samo pet, majke se jednostavno ne stignu dovoljno opustiti ni odmoriti kako bi napunile baterije.

Pročitajte i:

Postala sam majka usprkos reumatoidnom artritisu

Uspješno iznesena trudnoća žene oboljele od upalne reumatske bolesti, koja je tijekom cijele trudnoće bila…

Zaštitne mjere protiv obiteljskih nasilnika

Na koje se sve načine možete zaštititi od nasilnika, na pravni način, pročitajte u ovom…

Česti konflikti između jednog roditelja i djeteta - zašto nastaju i što učiniti?

Pogledajmo kako neadekvatna reakcija roditelja može pogoršati reakciju djeteta koje burnije reagira i kako se…

Izmjene ugovora o radu, koja su prava zaspolenika?

Razlilčite su kombinacije u kojima poslodavci mogu reorganizirati radna mjesta i nuditi dosadašnjem zaspoleniku promjenu…