Biti tata znači, biti mlađi

Roditelji su zbog djece stalno u pokretu, samim tim i u boljoj kondiciji. Zato muškarci s djecom stare sporije od muškaraca bez djece

Jedna njemačka studija pokazala je da zbog pojave djeteta u njihovu životu muškarci ne samo da osjećaju kako su u boljoj formi, već zaista i jesu. Čini se da puno razloga za to leži u tome što većina nakon rođenja djeteta prestaje pušiti ili smanjuje količinu popušenih cigareta, odlaze manje van u društvo i time manje piju alkohol, općenito urednije žive. I redoviti obroci u kući s djetetom dobro dođu muškarčevu zdravlju. Ne treba zaboraviti ni učinak svakodnevnog treninga dok trče za djecom ili se s njima igraju.

Djeca potiču muškarce na komunikaciju

Očevi su komunikativniji i socijalno zreliji od muškaraca bez djece. Jer očevi se moraju uključiti u organizaciju života obitelji pa imaju više kontakata ljudima vezanim za djecu, s tetama u vrtiću, odgajateljima, profesorima u školi ili roditeljima u parku. Htjeli, ne htjeli, moraju više komunicirati za dobrobit djeteta i obitelji.

Ima li odgajanje djeteta pomlađujući učinak i na majke?

Žene u prosjeku žive 5 do 7 godina duže od muškaraca. Razlog leži i u tome što žene sve to što muškarci rade tek kad stigne dijete, rade i prije no što rode. Žive zdravije, odlaze češće doktoru na preglede i ostaju u kontaktu s prijateljima i rodbinom. Utoliko je anti-aging efekt nakon rođenja djeteta kod muškaraca puno izraženiji.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Uvjeti za nastavak primanja alimentacije

Što se događa s alimentacijom nakon što dijete završi obrazovanje, ima li otac pravo tražiti…

Podsjećamo: lak za nokte jedan je od najotrovnijih kozmetičkih preparata

Iako znamo da sve žene, od petogodišnje djevojčice do pedesetogodišnje gospođe, uživaju u lijepo nalakiranim…

kako se obraniti od komaraca

7 istina o komarcima koje će vam pomoći da vas ne ubodu

Komarci su onaj dio ljeta koji ne volimo. Dobra vijest je ta da ima stvari…

Šalica kave ujutro? Naravno, ali nikako ne na prazan želudac!

Za većinu nas kava je dio svakodnevne jutarnje rutine, a za mnoge prvo što popiju…