Roditelji su zbog djece stalno u pokretu, samim tim i u boljoj kondiciji. Zato muškarci s djecom stare sporije od muškaraca bez djece

Jedna njemačka studija pokazala je da zbog pojave djeteta u njihovu životu muškarci ne samo da osjećaju kako su u boljoj formi, već zaista i jesu. Čini se da puno razloga za to leži u tome što većina nakon rođenja djeteta prestaje pušiti ili smanjuje količinu popušenih cigareta, odlaze manje van u društvo i time manje piju alkohol, općenito urednije žive. I redoviti obroci u kući s djetetom dobro dođu muškarčevu zdravlju. Ne treba zaboraviti ni učinak svakodnevnog treninga dok trče za djecom ili se s njima igraju.



Djeca potiču muškarce na komunikaciju


Očevi su komunikativniji i socijalno zreliji od muškaraca bez djece. Jer očevi se moraju uključiti u organizaciju života obitelji pa imaju više kontakata ljudima vezanim za djecu, s tetama u vrtiću, odgajateljima, profesorima u školi ili roditeljima u parku. Htjeli, ne htjeli, moraju više komunicirati za dobrobit djeteta i obitelji.



Ima li odgajanje djeteta pomlađujući učinak i na majke?


Žene u prosjeku žive 5 do 7 godina duže od muškaraca. Razlog leži i u tome što žene sve to što muškarci rade tek kad stigne dijete, rade i prije no što rode. Žive zdravije, odlaze češće doktoru na preglede i ostaju u kontaktu s prijateljima i rodbinom. Utoliko je anti-aging efekt nakon rođenja djeteta kod muškaraca puno izraženiji.