Biti tata znači, biti mlađi

Roditelji su zbog djece stalno u pokretu, samim tim i u boljoj kondiciji. Zato muškarci s djecom stare sporije od muškaraca bez djece

Jedna njemačka studija pokazala je da zbog pojave djeteta u njihovu životu muškarci ne samo da osjećaju kako su u boljoj formi, već zaista i jesu. Čini se da puno razloga za to leži u tome što većina nakon rođenja djeteta prestaje pušiti ili smanjuje količinu popušenih cigareta, odlaze manje van u društvo i time manje piju alkohol, općenito urednije žive. I redoviti obroci u kući s djetetom dobro dođu muškarčevu zdravlju. Ne treba zaboraviti ni učinak svakodnevnog treninga dok trče za djecom ili se s njima igraju.

Djeca potiču muškarce na komunikaciju

Očevi su komunikativniji i socijalno zreliji od muškaraca bez djece. Jer očevi se moraju uključiti u organizaciju života obitelji pa imaju više kontakata ljudima vezanim za djecu, s tetama u vrtiću, odgajateljima, profesorima u školi ili roditeljima u parku. Htjeli, ne htjeli, moraju više komunicirati za dobrobit djeteta i obitelji.

Ima li odgajanje djeteta pomlađujući učinak i na majke?

Žene u prosjeku žive 5 do 7 godina duže od muškaraca. Razlog leži i u tome što žene sve to što muškarci rade tek kad stigne dijete, rade i prije no što rode. Žive zdravije, odlaze češće doktoru na preglede i ostaju u kontaktu s prijateljima i rodbinom. Utoliko je anti-aging efekt nakon rođenja djeteta kod muškaraca puno izraženiji.

Preporučujemo

Pročitajte i:

Za one najmanje i one malo veće: Što pokloniti djeci za Božić?

Božiću se svakako najviše vesele djeca i uz to vežu i dobivanje poklona. No kako…

japanska metoda zamatanja poklona

Darove možete zamotati i na ovaj zanimljiv način bez dodatnog pribora

Ova zanimljiva metoda zamatanja darova bez ikakvog pribora dolazi iz Japana. Ne čudi ako znamo…

Dijete se čeliči ljubavlju, a ne strahom: 4 savjeta ako se vaše dijete plaši Djeda Božićnjaka

Još nas malo vremena dijeli od kićenja jelke, podjele darova za Božić... Ako vaše dijete…

Kad djetetu ponestane samokontrole, pomaže slikovnica Mirko Bjesomirko

Predstavljamo i četvrtu slikovnicu iz serijala o razvoju socioemocionalnih kompetencija kod djece. Namijenjena je djeci…