Princeza Charlotte i vojvotkinja Kate

Veliko uzbuđenje u kraljevskoj obitelji – Princeza Charlotte kreće u školu!

Obožavatelji kraljevskog dvora odbrojavaju sitno do velike promjene u obitelji vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Charlotte, kći princa Williama i Kate Middleton iščekuje prvi dan škole. Princeza će 5. rujna imati svečano primanje u školi Thomas's Battersea koju već pohađaju njezin stariji brat princ George i sestrična Maud Windsor - oboje idu u drugi razred...

I dok je u svijetu poznata pod titulom princeze, malu Charlotte (4) u školi će profesori i kolege iz razreda zvati Charlotte Cambridge, isto kao i njenog brata kojeg zovu George Cambridge. Ovo je tradicija u kraljevskoj obitelji, naime, prinčevi Harry i William prezivali su se Wales prema tituli njihova oca, princa Charlesa.

Kate je dala naslutiti kako se princeza veseli školi koja je tek nekoliko minuta udaljena od njihova doma – Kensingtonske palače. Škola koju će pohađati jedna je od najprestižnijih u Velikoj Britaniji, namijenjena dječacima i djevojčicama od 4. do 13. godine. Učit će francuski, računalstvo, likovnu umjetnost, glazbeni, dramsku i balet.

Princeza Charlotte

Ravnatelj škole poručio je kako je presretan što još jedan član kraljevske obitelji stiže u školu. ‘Veselimo se početku školske godine i želimo dobrodošlicu princezi Charlotte i ostalim učenicima u novoj školskoj godini’, rekao je ravnatelj.

Budući da je Charlotte zajedno s obitelji provela uzbudljivo ljeto putujući, a zatim odmarajući na imanju kraljevske obitelji Anmer Halls te družeći se s malenim kraljevskim rođacima, sigurni smo da je spremna za ovaj veliki korak koji njezina obitelj i obožavatelji nestrpljivo iščekuju. Kao i za svako dijete i za princezu Charlotte zasigurno je vrlo uzbudljivo napuniti torbu knjigama, bilježnicama i šarenim olovkama te ponosno krenuti prvi dan u školu. Velik dan za svaku obitelj pa tako i za kraljevsku.

Princeza Charlotte

Tekst: Story.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Dječje iskrena princeza Charlotte bez imalo zadrške rekla što misli

Kate Middleton i princ William sudjelovali su na tradicionalnoj…

Nakon kratkog upoznavanja kraljevska obitelj napustila je rodilište

Majčinstvo joj zaista dobro stoji, moramo priznati. Jer…

Rodila se treća kraljevska beba

Danas ujutro je Vojvotkinja od Cambridgea primljena u…

Pročitajte i:

Jelena Pervan, autorica brojnih slikovnica za djecu, otvorila Kuću od priča

Kuća od priča dom je sve djece koja obožavaju slušati i stvarati priče, ali i…

Nešto potpuno jedinstveno u svijetu: hrvatska aplikacija Pričalica

Ako ste dosad vi bili jedina "audio-aplikacija" svojoj djeci prije spavanja, stiže pomoć, i to…

Malac Genijalac stigao je i do Zagreba

Škole poput Malca Genijalca postoje u 12 zemalja, a lijepo je znati da je kod…

Kažem vam, bebe imaju senzore!

Sjećam se kako mi je moja draga mentorica koja je rodila četvero djece pričala kako…