Veliki godišnji horoskop za 2019.

S Jupiterom u Strijelcu ove bi nas godine mogao obuzeti kolektivni osjećaj žudnje za novim dimenzijama života. To je potraga za odgovorima na sva životna pitanja koja su nam važna, želja da bolje razumijemo sebe i svijet oko nas. Sve ono što ste htjeli znati, naučiti ili isprobati, a niste dosad imali vremena ili prilike, postaje središnja tema godine, pa iskoristite svaki dan do maksimuma. Carpe diem!

Viši smisao života

Jupiter se oduvijek smatra simbolom sreće i zadovoljstva, optimizma i širenja novih iskustava. Strijelac je znak kojim Jupiter vlada, pa će tijekom cijele godine, do početka prosinca 2019., on biti "kod kuće". Jupiter u Strijelcu podsjeća nas da postoji nešto više u životu od svakodnevnih obaveza.

Postoje nada i vjera; postoji težnja za razumijevanjem života i pronalaženjem neke veće i važnije svrhe postojanja. Simbol Strijelca, mitološko biće kentaur - pola konj, a pola čovjek, biće je suprotnosti. Dio naše ljudske prirode je animalan, instinktivan, vezan uz stvarnost i njene zakonitosti, a naša svjesnost teži nekim uzvišenim visinama. Stoga je teško potpuno pobjeći svakodnevici i njenim obavezama da bismo zadovoljili potrebu za širim razumijevanjem života.

Imamo osjećaj da nemamo vremena

Vatrena energija Strijelca sugerira puno optimizma, spontanosti, uzbuđenja i nestrpljivosti koja nam ne olakšava zadržati uhodanu rutinu života. Nadahnuti smo da više učimo i steknemo širi pogled na život. Postoji snažan nagon za slobodom kretanja i učenjem iz novih izvora da bi svijet postao bolje mjesto.

Imamo osjećaj da nemamo vremena i moramo požuriti s ostvarenjem svojih planova. Uhvatiti svaki trenutak, iskoristiti svaku priliku donosi uzbuđenje, ali i određenu dozu napetosti. Istraživati i otkrivati, lutati nepoznatim teritorijima nikad nije bilo tako slatko i uzbudljivo kao što će biti u 2019. godini.

Micanje od uhodanog načina života

Da bismo dobili odgovore koji su nam potrebni, moramo se odmaknuti od uhodanih načina života, riskirati za korak u nepoznato, a možemo ih tražiti na mnogo načina. Neki će doslovno uroniti u životne izazove i krenuti u svijet. Istraživanje raznih kultura kroz putovanja, hranu, upoznavanje novih ljudi i običaja za neke će biti najbolji način da obnove svoju vjeru u život i doslovno prošire svoje horizonte.

Drugi možda neće moći doslovno krenuti u svijet, pa će svoje odgovore tražiti u knjigama i znanju. Osjećamo se ponukani potražiti učitelje čije će nam iskustvo pomoći da proširimo vlastito. U najboljem slučaju, možemo pronaći pravu mjeru između stvarnosti i istraživanja svijeta te sve što naučimo iskoristiti da bismo poboljšali svoje svakodnevne uvjete.

Strijelca krasi iskrenost, otvoren um, velikodušnost. No problem je u tome što ne postoji samo jedna istina, nego mnoštvo gledišta, pristupa, odgovora. U tome leži najveći problem ove potencijalno vrlo poticajne i ohrabrujuće energije. Na globalnoj razini, pojavit će se još više "propovjednika" koji strastveno zagovaraju svoje viđenje istine. Stvari bi se mogle zagrijati do usijanja i produbiti već postojeće svjetonazorske sukobe.

Koje će znakove ove godine podržati Jupiter?

Na osobnoj razini, Jupiter nam sugerira gdje možemo uhvatiti onaj veliki val života koji će nas ponijeti svojom prirodnom snagom, podići nas u neke nove visine te brzo i lagano voditi naprijed. Jupiter će ove godine posebno ohrabriti sve pripadnike vatrenih znakova - Ovna, Lava i Strijelca - te im pomoći u rješavanju složenih tema. Možda će biti nemirniji i nestrpljiviji nego inače, no puni nove vitalnosti, planova, optimizma i pozitivne energije.

Jupiter će podržati razvoj svih zračnih znakova - Blizanaca, Vage i Vodenjaka - te im donijeti mnoge sretne trenutke. Djevica i Ribe snažno će reagirati na ovu energiju. Moglo bi tu biti pretjerivanja i precjenjivanja, nervoze i nestrp­ljivosti, no i izvanrednih prilika da se uz dobru pripremu ostvare veliki uspjesi…

Cijeli horoskop za pojedinačne znakove zodijaka čitajte na sljedećoj poveznici.

 

Tekst: Senka Ljubić, astrologinja
Foto: Profimedia
Izvor: sensa.hr

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Dođite na 21. Sensa vikend!

Snaga za promjenu je u vama, dopustite joj…

Dođite na Sensa yoga & detox retreat

Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg Sensa yoga & meditation…

Dođite na jubilarni, 20. Sensa vikend u Rogašku Slatinu

Došli smo već do 20. vikenda i toliko…

Pročitajte i:

Natasa Janjic o majcinstvu

Nataša Janjić: 'Otkad sam majka, postala sam toliko emotivna da se rasplačem u sekundi'

U posljednje vrijeme, kad se govori o Nataši Janjić Medančić, govori se o njezinom iskustvu…

pocetnicke greske roditelja

5 grešaka koje ćete kao roditelj-početnik sigurno napraviti

Uštedite si vrijeme i živce ili učite iz svojih grešaka...

Žena inspiracija Maria Tomić Preiner: Želim trgnuti ljude iz apatije

Maria Tomić Preiner diplomirana je psihologinja i socijalna radnica, majka dvoje djece koja stigne sve:…

Gabriela Braičić: Još jedna mlada zvijezda je rođena!

Svi koji još niste poslušali nastup 14-ogodišnje Gabriele Braičić prošli vikend na Supertalentu, priuštite si…