Kad je u četvrtom mjesecu trudnoće shvatila da će svoje željeno dijete (koje je osim nje želio i njezin partner) morati odgajati sama, Riječanka Maja Škufca imala je osjećaj kao da se srušio cijeli svijet. A kad bi na televiziji čula pjesmu Marka Perkovića Thompsona 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova' suze joj ne bi prestajale navirati iz očiju. No umjesto utapanja u vlastitom očaju, Maja je morala ponovno srediti svoj život, vratila se u roditeljski dom i nekoliko mjeseci kasnije na svijet donijela zdravu kćerkicu, malenu Juliju.

A onda je opet sve krenulo nizbrdo.

Kad je njezina curica imala samo mjesec dana, Maja je završila u bolnici zbog žučnih kamenaca koji su uzrokovalu tešku upalu gušterače i zbog čega se jedva izborila za život. I kao da to nije bilo dovoljno, i njezina mama koja je brinula o Juliji zadobila je zdravstvene probleme, zbog kojih su o bebi nerijetko brinule brojne Majine prijateljice. Nemoćnoj majci to je definitivno bilo najteže razdoblje u životu. Stihovi pjesme 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova' ("Hoće li tko pjevati o tebi, kad mene ne bude, kad mi zivot oči zaklopi, ljubavi; Hoće li još zvijezde nebo kititi, kao ptice tu se gnijezditi, hoće li se itko voljeti, kao mi...") za nju su dobili posve drugačije, puno dublje značenje.

Obzirom da je vrlo talentirana i glazbeno obrazovana (završila je osnovnu i srednju glazbenu školu) te je dugo godina radila kao prateći vokal, Maja je odlučila svojoj kćerkici za prvi rođendan ostaviti nešto trajno - snimiti upravo tu pjesmu. Suočena sa osjećajem nemoći nalazeći se na rubu života i smrti, željela je svojoj curici ostaviti vječni trag.

Za vlastitu interpretaciju pjesme odmah je dobila dopuštenje Marka Perkovića Thompsona, okupila ekipu, te uz pomoć prijatelja (Ive Glavicha (gitara), Davora Tomića (recording, mix i mastering te solo gitara), majstora svjetla Antonija Brusića (uz asistenciju Jakova Maračića), Ivice Brusića (koji im je ustupio opremu te pomogao oko montaže)) snimila svojoj lutkici najljepši rođendanski dar.

Kako to izgleda i kako zvuči pogledajte u nastavku:

Premda ju je na ovu ideju dovela čista majčinska ljubav, u kratkom roku pjesma se proširila društvenim mrežama. S Majom su se poistovjetile brojne samohrane majke koje joj na današnji dan, 9. srpnja kada njezina Julija slavi prvi rođendan, osim čestitki malenoj upućuju riječi pohvale za svu hrabrost te ovaj divan i toliko poseban rođendanski dar.

Foto i video: Youtube