dobra majka

Jedna terapeutkinja objašnjava po čemu prepoznaje dobru majku

Blogerica Constance Hall nije se smatrala osobito dobrom majkom. No, njezina prijateljica terapeutkinja nenadano ju je utješila: kad te djeca toliko nerviraju, to je dobar znak...

Postoje trenuci, pa čak i svakodnevno, kad nas klinci iznerviraju i dovedu do ruba. Osjećaji bijesa, ljutnje i stresa, a zatim i nemoći i krivnje postaju naši svakodnevni pratitelji. U toj muci konstantno se pitamo kako to da me moja djeca toliko nerviraju? Događa li se to dobrim majkama?

Iskrene riječi terapeutkinje

O vlastitim dilemama oko djece i osobne neuvjerenosti u sposobnost za ulogu majke progovorila je i blogerica Constance Hall, majka četvero djece. U jednom postu na Facebooku priznala je da se ne smatra dobrom majkom. Prečesto gubi strpljenje i kontrolu nad sobom i s mučnim osjećajima liježe svaku večer u krevet. No, s njom se lako može identificirati svaka majka. Evo što je napisala…

Prije nekoliko tjedana dječja terapeutkinja, moja poznanica, pogledala je moju djecu i rekla: "Ti si baš dobra majka."

Osjećala sam se kao pravi prevarant i istisnula:"Ne osjećam da sam dobra majka. Djeca me toliko izluđuju. Gubim razum i svaku večer odlazim u krevet s mišlju gdje ću naći strpljenja za sljedeći dan."

Na to je ona odgovorila rečenicom koju nisam mogla zaboraviti: "Bebe plaču, to je način kako one komuniciraju. Dvogodišnjaci vrište, malo starija djeca cvile, a tinejdžeri se žale i prigovaraju. Onda mame sebi u bradu prosikću ‘prokletstvo’ prije no što odgovore. Tako mi komuniciramo.

Ali, znaš što Con? To je bolje od tišine.

Kuća puna vrišteće djece, tinejdžera koji se svađaju i iznerviranih roditelja koje djeca stalno nešto traže i pitaju za mene je zdrava kuća. Brinu me više tiha djeca, preplašeni dvogodišnjaci, tinejdžeri koji ne dolaze kući i roditelji koji ne komuniciraju sa svojom djecom.

I djeca te ne izluđuju, ti si već i prije bila luda. Zato si ih i rodila."

Svako toliko u životu doživimo takav trenutak ili susret koji nas iznenada osnaži. Ovaj razgovor je pomogao Constance da ponovno vrati vjeru u sebe i ulogu majke. Mirnija je na kraju poručila svim mamama: “Duboko udahnite, radite dobar posao!”


Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

princ George i princeza Charlotte

Vojvotkinja Kate sa svojim prinčevima i princezom uredila vrt u sklopu Izložbe cvijeća

U sklopu izložbe cvijeća 'RHS Chelsea Flower Show' u Londonu vojvotkinja Kate je pokazala i…

Kristina Zrinka Kožul - put od dijagnoze do nagrade Ponos Hrvatske

Samo dva mjeseca nakon što je na svijet donijela sina, mlada Splićanka Kristina Zrinka Kožul…

dijete na Hitnoj pomoći

'Budite sretni ako imate priliku čekati na pregled u Hitnoj!'

Nerijetko se visoke temperature ili nezgode dogode baš u petak popodne ili vikendom kad mnogi…

uskrsna jaja s porukom

Odlična ideja: U pisanice sakrijte papirić s lijepim željama i porukama!

Još malo pa ćete s djecom krenuti u avanturu bojanja jaja. Na ovaj način možete…