Barbike inspirirane povijesnim i suvremenim ženama

Neki ovogodišnji Barbie modeli nastali su u cilju pružanja modela djevojčicama, i to na temelju stvarnih uspješnih žena koje su pridonijele pozitivnim promjenama u društvu.

Već 59 godina unazad, barbike su te koje većinu djevojčica upoznaju s ljepotom i modom, a u posljednje vrijeme, to se polako mijenja. Radi boljeg razumijevanja potreba suvremenog društva, tvrtka Barbie je ispitala 8000 majki. Doznali su da je 86 posto njih zabrinuto zbog uzora koji se postavljaju njihovoj djecu, te su kreirali 17 barbika po modelu stvarnih i poznatih žena.

Djevojčice su oduvijek imale priliku osmišljavati razne uloge svojim barbikama, a mi smo oduševljeni što im možemo približiti stvarne povijesne figure i poznate sportašice, te ih podsjetiti da mogu bili što god požele u životu, izjavio je bivši senior predsjednik i generalni menadžer Barbie.

Svaka “Inspirirajuća žena” lutka dolazi uz edukativne informacije o načinu na koji je ova žena pomogla u kreiranju društva. Ova linija sadrži i historijske i suvremene figure žena. Među lutkama nalaze se i Amelia Earhart, prva žena koja je preletjela Atlantski ocean, i Frida Kahlo, poznata umjetnica i aktivistkinja.

Frida Kahlo

Tvrtka Barbie je napravila dodatke za Shero program, koji je započet 2015. godine. Inicijativa je već odala počast povijesnim ženama, poput Ibtihaj Muhammad, Misty Copeland, Ava Duvernay, Eva Chen i Ashley Graham. Danas se slave i moderne heroine, poput olimpijske pobjednice u snowboardingu Chloe Kim, svjetski poznatog ženskog chefa kuhinje Hélène Darroze, i mnogih drugih.

Ashley Graham, model i aktivistkinja

 

Izvor: yumama.com
Foto: Arhiva Barbie

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Jelena Pervan, autorica brojnih slikovnica za djecu, otvorila Kuću od priča

Kuća od priča dom je sve djece koja obožavaju slušati i stvarati priče, ali i…

Nešto potpuno jedinstveno u svijetu: hrvatska aplikacija Pričalica

Ako ste dosad vi bili jedina "audio-aplikacija" svojoj djeci prije spavanja, stiže pomoć, i to…

Malac Genijalac stigao je i do Zagreba

Škole poput Malca Genijalca postoje u 12 zemalja, a lijepo je znati da je kod…

Kažem vam, bebe imaju senzore!

Sjećam se kako mi je moja draga mentorica koja je rodila četvero djece pričala kako…