Kamenje u Maloj sceni

Nova predstava za mlade od 10 godina društveno angažirane tematike

U nedjelju i ponedjeljak, 13. i 14. veljače 2011. premijerno će biti izvedena predstava „KAMENJE“ za djecu nastala prema istinitom događaju iz 1994. godine autora Toma Lycosa i Stefe Nantsoua koju je redateljski osmislio Ivica Šimić.

„Kamenje“ je predstava za mlade od 10 godine na više o dva dječaka od 13 i 15 godina koji, bacajući kamenje s nadvožnjaka na jureće automobile, prouzroče nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za takav nesretan događaj.

Jesu li dječaci krivi ili nisu i, ako jesu, kako ih kazniti? Tko je odgovoran za mladenačko nasilničko ponašanje i nesreće koje prate takvo ponašanje? Predstava postavlja sva ta pitanja i pokušava još jednom probuditi svijest o društvenoj odgovornosti kazališta za mladu publiku.

Svečane će se izvedbe održati u kazalištu Mala scena 13. i 14. veljače u 20 sati, a prve reprize moguće je vidjeti već u subotu, 19. i 26. veljače 20 sati.

Tekst je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Dinka Jeričević, kostime Hana Letica, originalnu glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić, a producentica je Vitomira Lončar.

U predstavi igraju dva mlada glumca odabrana na audiciji koji su još uvijek studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu: Marko Hergešić i Filip Lozić.

Produkciju predstave sufinancirao je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a generalni sponzor predstave je poznata francuska kozmetička tvrtka – Garnier. Mala scena također zahvaljuje i sponzorima koji su omogućili ovu produkciju: B.net, Ador, Kaligraf, Slatka tajna te medijskim sponzorima Večernjem listu, portalima: Večernji.hr, T portal, Teatar.hr. Kamo.hr, Klinfo.hr, Roditelji.hr te časopisima Moje dijete i Moj vrtić.

Pročitajte i:

dijete grize

Moje dijete grize! Što to znači i zašto se to događa?

Normalno je da ste zabrinuti - i trebate biti - ako vaše dijete grize brata…

asertivan odgoj

Što je to asertivnost u odgoju? Jednostavno, srednji put između agresije i povlačenja!

Asertivan odgoj igra važnu ulogu u formiranju samopouzdane i društveno prihvaćene mlade osobe. No i…

roditeljske pogreske

6 roditeljskih pogrešaka koje štete djetetovoj psihi

Nema savršenih roditelja kao što nema ni savršene djece. To je vrlo važna rečenica kad…

citanje djeci naglas

Uvedite ovaj ritual i vaše dijete će lakše naučiti čitati

Ne zaboravite na ovaj važan ritual u životu vaše obitelji koji će djeci donijeti višestruke…