Dobrobit masaže

Masaža poboljšava cirkulaciju krvi, što znači da donosi više kisika stanicama, a odnosi više štetnih tvari iz njih

Koliko puta ste pomislili kako dodir ili zagrljaj imaju moć otpustiti brige i jednostavno učiniti da se bolje osjećate? Taj efekt zasigurno ćete osjetiti kad vas dodirne vama bliska osoba bilo da je to partner, dijete ili prijatelj.

Međutim, dobrobit dodira se ne manifestira samo kao psihičko i emotivno opuštanje uz blisku osobu. I tretman masažom, koju ne provodi bliska osoba, donosi mnoge prednosti.

Pored poboljšane cirkulacije, masažom možemo pomoći bolnim mišićima i zglobovima, kao i povećati gipkost kože i tijela te djelovati antistresno. Masaža je također preventivna metoda protiv nakupljanja stresa koji se nakuplja u našim mišićima i čini naše tijelo napetim. Masaža i dodir otpuštaju sakupljenu napetost.

Različite vrste masaže u Wellness centru Murad

U Wellness centru Murad postoje razne vrste masaže koje obavljaju profesionalni terapeuti i maseri. Možete isprobati masažu kod 4 visokoeducirana terapeuta, 2 fizioterapeuta i Shiatstu terapeuta sa posebnom četverogodišnjom edukacijom.

Za masaže i rehabilitacijske vježbe za sva bolna stanja vrata i leđa ili stanja nakon operacija koljena i lomova ekstremiteta, u svrhu jačanja mišića, pobrinut će se fizioterapeuti i diplomirani kineziolog.

Individualne vježbe uz fizioterapeuta mogu se provoditi i u bazenu, grijanom na temperaturi od 28°C.

Anticelulitna masaža

Posebna vrsta masaže namijenjena ženama je anticelulitna masaža koja će trajati 30 do 45 minuta. Ovom masažom uklanjaju se masne naslage nakupljene ispod kože i to u vezivnom tkivu i mišićima.

Pokreti masera su energičniji čime se ubrzava cirkulacija i razgrađuju masne nakupine koje se putem limfe uklanjaju iz organizma.

Foto: Wellness centar Murad, Thinkstock

Preporučujemo

Pročitajte i:

Kako ostati u kondiciji nakon ljeta

Kako svaka žena može ostati u kondiciji tijekom jeseni i zime, savjetuje Sunčana Seletković, autorica…

Brzo i jednostavno mršavljenje nakon trudnoće - realnost ili utopija?

Sunčana Seletković, autorica priručnika “15 minuta dnevno do vitkog tijela”, fitness entuzijastica i nutricionistica, za…

Kako se riješiti celulita?

Celulit nema nikakve veze s time jeste li ili niste pretili. Postoje pretili ljudi bez…

Završio je Fit-mama izazov

Nakon 6 tjedana vježbanja, truda, znoja, odricanja... završio je Fit-mama izazov. Jesu li naše dvije…