Aleksandra (28) i Dubravka (31) kreću u avanturu skidanja kilograma te ponovnog vraćanja u fit-formu

Nisu samo kilogrami ti koje će mame u ovom izazovu pokušati eliminirati. Na redu su i promjene u načinu života, organizaciji i kvaliteti prehrane te uvođenje redovite tjelovježbe u svakodnevicu.



Trud koji će mame uložiti u svoju bolju formu i izgled podržat će Beauty Medical Center Murad hotela Sheraton gdje će naše Aleksandra i Dubravka vježbati, učiti o zdravoj prehrani te se uljepšavati tretmanima protiv celulita.


Istovremeno i Poliklinika za oftalmologiju i ortopediju Bilić Vision pobrinuti će se za osvježen izgled sudionica i to tretmanima dermofilerima te će po potrebi laserskom operacijom vida sudionicama omogućiti bolji i ljepši pogled na svijet.



AleksandraDubravka





Počelo je počelo...


Aleksandra i Dubravka su svoj prvi dan izazova provele u Beauty Medical Centru Murad gdje su zajedno sa stručnjacima centra imale zadatak osmisliti program vježbanja i tretmana.



Za početak su razgovarale s nutricionisticom Romanom Seitz koja je vrlo brzo shvatila koji su problemi naših mama. U procjeni stanja pomogla joj je posebna vaga na koju su i naše mame morale stati. Vaga je odmah otkrila istinu. Pored težine naših mama, vaga je izračunala i čitav niz drugih parametara važnih za procjenu individualnog programa dijete i tjelovježbe. "Ovo je specijalna vaga koja nam omogućuje da saznamo stanje organizma, odredimo indeks tjelesne mase, postotak masnog tkiva, težinu bezmasnog dijela tijela te količinu vode u organizmu.", kazala nam je nutricionistica Seitz.



Na osnovu tih podataka, razgovora o životnom bioritmu, problemima, najčešćim greškama u prehrani i tjelovježbi, nutricionistica je utvrdila koliko je kilokalorija potrebno za osnovnu funkciju organizma te izračunala kolike su energetske potrebe tijela obzirom na tjelesnu aktivnost, stres i općenito način života pojedine sudionice.



Budući da obje mame imaju višak kilograma i žele smršavjeti, dobile su program dijete i preporuku da vode dnevnik prehrane kako bi se pratio napredak te u skladu s njim kroz program napravile prilagodbe.





Želite li više saznati o detaljima i savjetima koje su naše mame dobile u Centru Murad te pratiti njihov napredak kroz njihove crtice, čitajte Mamine dnevnike Aleksandre i Dubravke.



Za ljepši izgled koji je također jedan od ciljeva naših Fit-mama, nakon razgovora s nutricionisticom mame su obavile i razgovor s dr. med. Hainom Peto-Radiković o njezi i brizi kože. Nakon dermatološkog pregleda te snimanja kože kamerom, liječnica je procijenila tip kože mama te u skladu s time propisala i potrebne tretmane.



Naše mame će biti podvrgnute tretmanima kriolipolize, vakum dijetermije, ručnoj anticelulitnoj masaži te im je preporučena tjelovježba u obliku aerobica, teretane, plivanja i sauniranja. O tretmanima čitajte iz osobnog iskustva u Maminim dnevnicima Aleksandre i Dubravke.






Mame su prvi dan odradile i uvodni trening. U pomoć im je uskočio prof. kineziologije i fitnes trener Domagoj Pelivan koji je preporučio naglasak staviti na aerobne vježbe koje će prije svega trošiti energiju, a ne nužno jačati mišiće.


Našim majkama je za početak savjetovao krenuti s vožnjom bicikla i orbitreka te s vježbanjem trbušnjaka. Više o pravilnim treninzima i zašto su majkama preporučene aerobne vježbe, čitajte sljedećih tjedana u Fit-mama izazovu.






Roditelji.hr i Fit-mama izazov!