Tjedan mi je tako lijepo popunjen što me posebno veseli i uživam u druženju sa Dubravkom, te društvom iz Murad centra!



Manje stignem razmišljati o hrani, hihih :)


Šala mala, ali imajte na umu da sam hranu uistinu smanjila jako jako puno, i što je još bitnije, hranim se pametno i zdravo! Najveći grijeh, tj iskorak iz nekog uobičajenog ritma mi je komadić ili dva očišćenih oraha! Kad već imam potrebu nešto prezalogajiti, umjesto recimo kockice čokolade ili smokija, barem da pojedem nešto što znam da mi je dobro i zdravo!


Neke stvari u prehrani mi je bilo lakše, a neke teže izvesti. A nekim sam se stvarima i sama začudila kako sam ih lako prihvatila. Npr, maslinovo ulje, koje prije nisam mogla smisliti, sada koristim na dnevnoj bazi. Nema više soli, koristim soja sos. Voće konzumiram 3 puta dnevno. Povrće je također na dnevnoj bazi dio moje ishrane. Bijeli kruh sam izbacila, jedem tzv fitness kruh, odnosno raženi kruh sa 3 vrste žitarica.



Najbolji dio svega ovoga jest činjenica kako se ja osjećam, nakon manje od pola tjedna pridržavanja nekih osnovnih pravila! A osjećam se sjajno, puna energije i želje nastaviti sa svim ovim i dalje!


Meni dodatni motiv je i činjenica da imam Diabetes, odnosno Šećernu bolest, i to tip I, odnosno ovisna sam o inzulinu. Zahvaljujući uravnoteženim obrocima, uspjela sam smanjiti količinu inzulina koju si dajem injekcijama u 4 navrata kroz dana - upola!



Mislim da mi većeg motivatora od toga uistinu ne treba :)



Osjećam se zdravije, energičnije!



I da, sad je osmijeh na mom licu pravi, odraz mog stvarnog unutarnjeg stanja, a uskoro nadam se i vanjskog!


Želim da moja vesela unutrašnjost pređe i na ono izvana - želim izvana izgledati sukladno tome kako se osjećam - a to je barem u skladu sa svojih 28 godina, a ne kao 30-godišnjakinja, kako me procijenio jedan aparat u Murad centru obzirom na stanje mog organizma!



Motiva mi za to nikako ne nedostaje :)



Pišemo se sutra poslije pregleda oftalmologa u Bilić Visionu. Držite fige da sve prođe u najboljem redu:)



Vaša,


Aleksandra Samardžić