Tulumi kod bake i dede su zakon, misli izvršna urednica časopisa za mame i tate "Moje dijete" Iva Stilinović Grahovac, a s njome se roditelji.hr u potpunosti slažu. Bakin prostor je bolji od igraonice!

Tko bi rekao da dječji rođendan može izmoriti odraslu osobu toliko, da sam idućih nekoliko dana imala osjećaj kao da sam (k’o u stara dobra vremena) tulumarila čitav vikend spavajući svega tri sata u komadu. Dobro, nisam bila mamurna niti su me baš mišići boljeli od plesanja do zore…neke druge stvari su u pitanju…više je to psihički umor (zadovoljiti svako dijete, paziti da se netko ne počupa, ne padne, ne lupi, ne ostane gladan, žedan, tužan…).

Uglavnom, moj sinčina proslavio je treći rođendan! I to je velika stvar jer sada taj mali čovjek razumije da se slavi nešto u njegovo ime, da gosti dolaze zbog njega i baš njemu daju poklon, da se zbog njega jede torta i da on puše svijećice (10 puta uzastopno).I ove smo godine, kao i prošle, mozgali gdje organizirati proslavu.

Bilo je frkovito jer je Jan bio bolestan pa smo morali prolongirati tulum pa je rodbina “kapala” tijekom tjedna a za vikend smo se dogovorili napraviti “terevenku” za klince.I uvijek ista priča odnosno dilema. Gdje smjestiti svu djecu s roditeljima tj. kako ih sve ugurati u pedesetak kvadrata?!

Osobno mi se još uvijek ne sviđa ideja igraonice. Ne znam…nekako mi se čini hladna…više sam za kućne varijante. Eh da je rođen u ljeto, al’ bi roštiljali…negdje…Ali nije... I što je zanimljivo, iz godine u godine povećava se broj uzvanika. Em što i naši frendovi polako dobijaju djecu, em što Jan već ima svoje male prijatelje.Već se bojim sljedeće godine kada će htjeti, uf, pozvati cijelu svoju vrtićku grupu.

Zato smo mi fino elegantno, kao i prošle godine uzurpirali (veći) stan od bake i dede, uselili se kod njih na jedno popodne i napravili im dar mar. No k’o da je to bitno. Pa unuk im slavi rođendan…i svaka im čast na tome. Hrane i pića bilo je kao za omanju svadbu. Gostiju negdje oko dvadesetak. Što malih beba, što veće djece plus mame i pokoji tata. Poklona k’o u priči, prekrasnih, svakakvih…igračaka po podu, hrane po podu, beba po podu…ma milina.

A tek torta! “Tomica, Tomica…” vikao je moj mali slavljenik kada je na torti ugledao sliku svog omiljenog lika iz crtića, lokomotive Tomice. A pojeo je čak dvije šnite. Cika, buka, galama, smijeh i ostale dječje radosti stišale su se oko 21 sat…ali Jan je ostao budan do ponoći. Trebalo je još stići doma, pogledati sve igračke koje je dobio i, naravno, još se malo poigrati… Što reći….Tulumi kod bake i dede su zakon!