dijete s Down sindromom

Ženi koja se u trgovini zagledala u moju bebu s Downovim sindromom

Kad je Maggie saznala da je rodila djevojčicu s Downovim sindromom bila je očajna. Sve dok u trgovini od jedne nepoznate žene nije čula riječi koje će joj promijeniti život...

Kad se prije pet godina rodila moja savršena djevojčica, odmah smo dobili dijagnozu – sindrom Down. Strah od nepoznatog zasjenio je naše živote. Naši su dani i noći bili puni brige. Kako će izgledati njezina budućnost? Kako će izgledati naša budućnost? Pretvorila sam se u majku koja je kao medvjedica štitila svoje mladunče, a ljubazne osmjehe stranca tumačila kao poglede pune sažaljenja. Uplašena i zaljubljena ovu malu bebu, osjećala sam se potpuno izgubljeno.

Kad je Ava imala oko mjesec dana, otišle smo zajedno u trgovinu kupiti namirnice. U jednom redu s konzerviranom hranom moj se život zauvijek promijenio. Nepoznata žena gurala je kolica i prolazeći pored nas okretala je glavu kako bi pogledala moju bebu u nosiljci. Ubrzo se opet vratila i pitala može li pomnije pogledati moje dijete. Dok je promatrala uspavanu Avu, lice joj je ozario blistav, topao osmijeh.

“Hvala”, rekla je, “Ovo vraća toliko lijepih uspomena.” I baš u tom trenutku približila joj se kćer, tinejdžerka, i zagrlila majku. I ona je imala Downov sindrom. Žena je uzvratila zagrljaj kćeri i stavila mi ruku na rame. “To je ogroman blagoslov. Sve će biti u redu, vidjet ćete.”

Ostala sam stajati sa suzama u očima i drhtavim glasom rekla:” Hvala." Imala sam osjećaj da mi je pao ogroman kamen sa srca. Bit ćemo OK. Ona će biti OK. Ova žena mi je dala snage da počnem odgajati svoju kćer da radi i bude što god poželi.

Danas je Ava živahna predškolarka koja ima toliko ljubavi za dati! Ljubazna žena u trgovini nikada neće saznati koji mi je dar dala. Dala mi je sposobnost da gurnem strah u stranu i počnem živjeti svoj život za našu djevojčicu. Bila je u pravu - naš život dobio je prevelik blagoslov.

Maggie McKelvey

Na poveznici potražite originalan tekst

Izvor: themighty.com
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

Sve aktualne informacije o dohrani i zdravoj hrani za bebe nađite ovdje

Jedna od najbrojnijih Facebook grupa za roditelje Domaće kašice za bebe već devet godina pomaže…

odvikavanje od dude

Odviknuti dijete od dude? Ovako ćete uspjeti!

Najbolji način da dijete odvojite od dude je ponuditi mu bolje alternative. Ako već ima…

Kako nositi dijete ovisno o njegovoj dobi

Što su ergonomske nosiljke i kako one podržavaju prirodni položaj djeteta sa savinutom kralježnicom te…

je li djetetu hladno

Izlazasci na hladnoći - Važno je slojevito odjenuti dijete i spriječiti pojavu ekcemana koži lica!

Sve dok vaše dijete izgleda sretno i zadovoljno igrajući se vani na hladnoći, ne morate…