Kako umiriti bebu u automobilu?

Neke bebe jednostavno vole vožnju i zaspu u autosjedalici čim upalite motor, dok neke istog trenutka počinju negodovati i plakati. To je obično stoga što je dijete u autosjedalici fizički sputano ili se na zadnjem sjedalu osjeća usamljeno

Voziti dok beba plače je izuzetno teško i frustrirajuće, a time i opasno pa pogledajte kako vožnju s malim djetetom učiniti mirnijom, ugodnijom i sigurnom. Na www.bebimil.hr pronašli smo zgodne savjete za što ljepšu vožnju s vašom bebom:

  • Ako Vaša beba intenzivno plače, nemojte je pokušavati smiriti u vožnji, okrečući se i gubeći pozornost. Zaustavite automobil, udahnite duboko i smirite se pa tek onda pokušajte umiriti i dijete.
  • Autosjedalicu donesite kući i dopustite djetetu da je istraži, poigra se s njom ili je dobro promotri. Dijete će se upoznati s predmetom i lakše ga prihvatiti u automobilu.
  • U automobilu uvijek imajte igračke koje su Vašem djetetu zanimljive. One će na neko vrijeme zaokupiti djetetovu pažnju (pripazite da se ne radi o grubljim plastičnim igračkama koje mogu izazvati povredu pri kočenju). Ispred bebe možete postaviti viseću igračku, neku sjajnu i šarenu, i to tako da je beba može dotaći. Takve igračke trebaju biti lagane i mekane, a traka koja ih pridržava ni na koji način ne smije ugrožavati dijete.
  • Ugodna glazba smiruje. Neke bebe vole uspavanke, neke vesele pjesmice. Pustite omiljenu glazbu Vašeg djeteta ili pjevušite, ako Vaš glas umiruje dijete. Roditelji se doista svega dosjete. Neki primjerice na CD snime zvuk usisavača, mašine za pranje rublja ili drugih zvukova za koje znaju da umiruju njihovo dijete.
  • Vježbajte vožnju! Kad je beba raspoložena, naspavana i sita, pođite u kratku vožnju. U početku netko može sjediti pored bebe (najbolje mama ili tata), dok se dijete ne navikne na autosjedalicu i ritam vožnje.
  • Dudica, ma koliko prijepora bilo oko nje, može na neko vrijeme umiriti bebu.
  • Uvijek obratite pozornost na temperaturu u automobilu, ona može biti razlogom negodovanja mališana. Isto tako, za sunčanog vremena, postavite (dobro učvršćeno) sjenilo za zaštitu od sunca.
  • Kod dužih vožnji, češće radite pauze. Oslobodite dijete iz autosjedalice, prošećite, pomazite se. Svjež zrak i Vaša pažnja, na bebe uvijek djeluju umirujuće.

Tekst: http://www.bebimil.hr/
Foto: Profimedia

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Kada beba treba samostalno držati glavicu?

Donosimo nekoliko vježbi koje će pomoći da vaša…

Otkrijte uzroke bebinog plača i utješite ju

Jeste li ste se ikada zapitali zašto su…

Skrivene opasnosti korištenja dodataka za autosjedalice

Ako naiđete na društvenim mrežema ili internetu općenito…

Pročitajte i:

Spavanje bez suza - neki znaju kako se to radi

Dijete protestira prije noćnog spavanja, po noći se svako malo budi i zahtjeva dojenje, uspavljivanja…

Kako nositi dijete ovisno o njegovoj dobi

Što su ergonomske nosiljke i kako one podržavaju prirodni položaj djeteta sa savinutom kralježnicom te…

je li djetetu hladno

Izlazasci na hladnoći - Važno je slojevito odjenuti dijete i spriječiti pojavu ekcemana koži lica!

Sve dok vaše dijete izgleda sretno i zadovoljno igrajući se vani na hladnoći, ne morate…

odijevanje beba zimi

KVIZ: Je li mojoj bebi dovoljno toplo?

Odijevanje beba tijekom zimskih mjeseci tema je važna svakoj mami. Ispitajte svoje znanje odnosno odmah…