Vjerojatno ste se u trenutku kad ste saznali da vam stižu blizanci, utješili argumentom:"Kako s jednim tako i drugim, samo je posla dvostruko više." To i jest istina donekle, konačno možda su vam blizanci prva djeca pa ni ne znate što znači imati samo jedno dijete. Ali život s blizancima donosi pitanja i dileme koje s jednom djetetom nikada ne bi postavili.

Napravite tako kako je za početak najednostavnije

Kao i sva djeca, i za blizance će biti najbolje da su u početku u kinderbetu u sobi svojih roditelja! To je najbolje za djecu, ali i za roditelje koji ne moraju do druge sobe kako bi ih utješili.

Dok su skroz maleni, blizanci mogu spavati zajedno u krevetiću. To im im pruža osjećaj sigurnosti jer su zajedno boravili i u trbuhu i navikli su na blizinu i miris poznatog bića. Kako će rasti, bit će im sve manje mjesta, a mogli bi se i buditi međusobno pa ćete morati osigurati dodatne krevetiće. Više o životu s blizancima saznajte na sljedećim linkovima...

1. Dojenje blizanaca 2. Kako uhvatiti ritam kad vam se rode blizanci?

3. Kako se posvetiti i jednom i drugom blizancu ravnomjerno? 4. Treba li za blizance kupovati iste igračke? 5. Koje stvari kupiti za lakše funkcioniranje s blizancima? 6. Ista ili različita robica za blizance? 7. Kako se opremiti s blizancima u šetnju? 8. Kojim argumentima možete uvjeriti supruga na još jedno dijete nakon blizanaca?

Tekst: Ivona Šatrak

Foto: Thinkstock