Beba je na putu, a Vi još uvijek ne znate što su to kišobran, ljetna, sportska ili duboka kolica? Znate li barem razliku između 2u1 i 3u1 kolica? Vrijeme je da naučite!

Prije kupovine kolica najvažnije je odrediti kakva kolica trebate, te koliko ćete ih dugo koristiti. Prilikom kupovine prvih kolica uvijek morate misliti na budućnost; Vaša mala bebica ubrzo će narasti, a kolica koja ste kupili možda neće biti pogodna za veće dijete – i morat ćete kupiti nova.

Kišobran ili ljetna kolica obično kupuju roditelji koji već posjeduju takozvana duboka kolica, jer im kišobran kolica (ime su dobila zahvaljujući sustavu sklapanja „na kišobran“) omogućuju jednostavniji transport, pogotovo ako žive u zgradi bez dizala. No ako kupujete kolica za prvo dijete, možda je najbolje da razmislite o komplet kolicima, koja sadrže autosjedalicu i košaru za novorođenče.

Kupovinom komplet kolica ubit ćete tri muhe jednim udarcem – osigurat ćete svojim bebicama siguran prijevoz u automobilu, udobnu vožnju u košari od najranije dobi, te komforno putovanje prilikom dugih šetnji. Svaka kolica se u pravilu koriste najkasnije do djetetove četvrte godine života, no mnogi kupovinu kolica gledaju kao investiciju koju će moći iskoristiti i za svoje drugo ili treće dijete, što uopće nije rijetkost ukoliko se odlučite za kolica poznatog proizvođača. Kolica su u svakom slučaju investicija, no kvalitetna kolica ne moraju nužno biti najskuplja na tržištu.

Ukoliko ste se već odlučili za kupovinu nekog renomiranog brenda, a ne bi htjeli podizati kredit radi kupovine dječjih kolica, razmislite o brandu Quinny. Quinny potječe iz grupacije Dorel, odnosno najvećeg proizvođača dječje opreme na svijetu. Iz Dorela potječu i vrlo poznate Maxi Cosi autosjedalice koje se mogu instalirati i na Quinny dječja kolica.

U Hrvatskoj Dorel zastupaju samo trgovine Magic Baby & Baby Media Shop, u kojima se upravo otvara "Sezona lova na nagrade" - s dječjim kolicima Quinny Zapp Xtra kao prvom nagradom!

Stoga, posjetite stranicu www.magicbaby.hr, registrirajte se za nagradni natječaj rješavanjem jednostavnog kviza i priključite se Magic Baby Facebook zajednici kako bi osvojili jednu od brojnih nagrada. Osim toga, na web shopu dobivate besplatnu dostavu i dodatan popust od 5 % na svu naručenu robu!

Može li bolje od toga? :)