Svi se možemo složiti u jednome, djeca su neodoljiva takva kakva jesu i nije im potrebna dodatna kozmetika da budu lijepa

Za prve korake u njezi potrebno je tek par osnovnih proizvoda, doduše posebno formuliranih, obzirom da se koža do puberteta uvelike razlikuje od kože odraslih. Puno je manje masna jer nema lojnih žlijezda i, iako se obilno znoji, gotovo je bezmirisna, jer lučenje apokrinih žlijezda još nije počelo.


Dječja koža ima tanji rožnati sloj koji je čini propusnijom i osjetljivijom na djelovanje vanjskih agensa. Stoga nije teško razumjeti da je dječja koža elastičnija, mekša i glađa, odnosno ljepša, ali i puno nježnija i osjetljivija. Jasno je da ju je potrebno oprezno i maksimalno nježno tretirati. Budući masnoću nije potrebno uklanjati, bilo bi potpuno nepotrebno, među ostalim, koristiti proizvode koji su preagresivni.



NEKOLIKO PRAVILA O KUPKI I ŠAMPONU ZA BEBE



  • Pravilo da se bebe trebaju kupati svakoga dana nije potrebno slijediti. Dok ne navrše godinu dana, frekvencija kupanja može se prilagoditi ukoliko dijete voli toplinu i pokrete vode, odnosno ukoliko ga to zabavlja i opušta. U suprotnom se kupanje kao postupak higijene može slobodno provoditi jednom tjedno.



  • Novorođenčetu posebice nije potrebno previše kupanja u vodi, važno je temeljito ga očistiti pri promjeni pelene i presvući ga u čisto donje rublje. Ukoliko je koža djeteta posebno nadražena, šaka rižinog škroba otopljenog u vodi vrlo je učinkovita pomoć pri omekšavanju kože.



  • Vrlo je važno da se dijete potpuno osuši nakon kupanja, a posebnu pažnju treba posvetiti naborima kože (prepone, pazusi, stražnja strana koljena itd.).



  • Strah svih mama i ozbiljni iritans za bebe je pelenski osip koji je prije svega potrebno spriječiti:


1. spriječite da je koža dulje vrijeme u dodiru s urinom i fecesom (njihovo zajedničko djelovanje posebno je opasno zbog visoke koncentracije amonijaka koji se pritom razvija).


2. pokušajte omogućiti koži bebine guze da diše što je više moguće i svako malo je ostavite polugolu u dobro zagrijanoj sobi tijekom zime i na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci.


3. nakon svake promjene pelena kritična područja temeljito namažite zaštitnom kremom.



  • Nije neophodno nanositi na bebinu kožu talk koji začepljuje pore i sprečava normalno znojenje.



  • Prije ponovnog odijevanja djeteta nađite vremena negdje na toplom za nježnu i opuštajuću masažu nakon što ste ruke omekšali zaštitnom kremom.



  • I čišćenje dječje glavice u prvim mjesecima zahtijeva nježne dodire: iznimno nježna masaža s malo blagog šampona i tople vode. Svaka tjemenica može biti postupno uklonjena nanošenjem malo maslinovog ulja na kožu laganom masažom prije šamponiranja. Tjemenice nikada ne treba uklanjati trljanjem jer mogu ostati dugotrajni ožiljci.



  • Kako vrijeme prolazi, dijete će s vremenom početi samo obavljati higijenu koja će, ako je uvedemo kao igru, biti dobro prihvaćena. Pojavit će se sapun i pasta za zube, ali za kupanje i pranje kose dobro je uvijek koristiti posebne i nježne proizvode: koža će i u godinama koje slijede biti lijepa, svježa i elastična, no sve do ranog puberteta neće u potpunosti razviti svoj obrambeni mehanizam.




Samo probrani i nježni sastojci u proizvodima L’Erbolario


Najmlađima je potrebna najveća njega. L’Erbolario je iz svog idealnog vrta odabrao najnježnije cvijeće, najlaganije mirise, najblaže ekstrakte i ulja kako bi formulirao pet proizvoda koji poštuju posebno krhku bebinu kožu. Njihovi sastojci imaju najviši stupanj čistoće i apsolutnu kvalitetu. Aktivni sastojci su odabrani između onih koji su stoljećima korišteni i time odišu tradicijom neupitne učinkovitosti i ispitane i dokazane sigurnosti.





Mlijeko za čišćenje za bebe


Kremasto i nježno mlijeko za čišćenje s kamilicom i crnim sljezom ima neutralni pH obogaćen omekšavajućim, hidratantnim i hranjivim elementima. Bori se protiv agresivnih učinaka urina sprečavajući crvenilo i iritacije.



Šampon za bebe


Iznimno nježan i blag šampon (s rižom i crnim sljezom) ne nadražuje oči bebe. Nježno pere bez utjecaja na sebum koji štiti vlasište.



Pjena za kupanje za bebe


Obogaćena je proteinima riže koji na koži tvore film koji je štiti od iritansa te sluzi sljeza s njenim poznatim omekšavajućim svojstvom.



Bijela pjena za pranje tijela i kose


Pjena za temeljito pranje osjetljive bebine kose ima potpuno prirodno djelovanje obogaćeno zaštitnim, smirujućim i omekšavajućim svojstvima riže, jabuke, crnog sljeza i maslinova ulja.



Vlažne maramice za bebe


Praktične su i nježne za čišćenje osjetljive bebine kože. Obogaćene su svojstvima kamilice, proteina riže i crnog sljeza koja savršeno omekšava, osvježava i štiti kožu.



Zaštitna krema za bebe


Gusta krema bogata je vitaminima i prirodnim emolijensima koji hrane, omekšavaju kožu bebe i održavaju njenu elastičnost. Štiti kožu od hladnoće i vjetra. Idealna je za prevenciju ljuštenja, iritacija i crvenila na preponama beba gdje je uz neizbježne iritacije tekućinama prisutno i trenje kože pelenom.



Miris za bebe


Svoju bebu na kraju osvježite svježim mirisom narančinog cvijeta ublažena laganom aromom kamilice. Dodane tvari za omekšavanje (proteini riže i sljezova sluz) pomažu pri održavanju najnježnije kože mekom, a apsolutni izostanak alkohola sprečava bilo kakvu opasnost od isušivanja kože.