Sastojci za četiri porcije:
- 5 srednjih krumpira
- 200 ml mlijeka
- 100 ml vode
- sol
- 3 luka
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice maslaca (60 g)
- ½ jabuke
- 300 g kuhanog kiselog kupusa
- papar
- muškatni oraščić
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 2 senfa
- malo vlasca
Priprema
1.Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2.Krumpire operite, ogulite i narežite na ploške. U lonac stavite vodu, mlijeko i malo soli pa skuhajte krumpir do pola.
3.Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Popržite luk i češnjak na maslacu.
4.Narežite jabuku na kockice.
5.Kupus ocijedite i stavite ga u namašćen vatrostalnu posudu.
6.Ploške krumpira pomiješajte s jabukom, posolite i popaprite te začinite muškatnim oraščićem. Promiješajte pa sve položite na kiseli kupus.
7.Pomiješajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, ostatak mlijeka, jaja i malo senfa, posolite i popaprite. Mješavinu prelijte po krumpiru.
8.Složenac pecite u pećnici oko 40 minuta.
9.Prije posluživanja pospite nasjeckanim vlascem.
Tekst: M.B.
Foto: Profimedia
Dr. Rajović: Nove generacije sve su sebičnije i motorički slabije, a ovo bi stručnjak zabranio kod učenja
5 zabluda o odgoju: Treba li djetetu sve olakšati i ponašaju li se i dobra djeca 'zločesto'?
5 načina kako odgajati visoko osjetljivu djecu
Ista prabaka: Kako je princeza Charlotte izgledala kroz godine na portretima koje tradicionalno fotka Kate Middleton
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci