Sastojci za tijesto:
- 300 g oštrog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 140 g svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 8 žlica ulja
- 6 žlica mlijeka
Za nadjev:
- 100 g Creme fraiche
- 2 srednje velike rajčice
- 125 g mozzarelle
- sol i papar
Ostalo:
- malo brašna za radnu površinu
- masnoća za premazivanje lima za pečenje
- svježi bosiljak za dekoraciju
Priprema:
1# Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte svježi sir, jaje, sol, ulje i mlijeko pa umijesite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u kružni oblik promjera lima za pečenje (28 cm). Tijesto pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
2# Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške. Pečeno tijesto kratko ohladite. Zatim na njega tanko premažite creme fraiche te naizmjence pokrijte ploškama rajčice i mozzarelle. Posolite i popaprite. Vratite tart u pećnicu na pečenje dodatnih 10 do 15 minuta. Prije posluživanja dekorirajte svježim listićima bosiljka.
Tekst: I.Š
Foto: Profimedia
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem