Nakon puna dva mjeseca, u petak 22. svibnja, Muzej čokolade Zagreb ponovno otvara svoja vrata. Zbog odgovornosti prema našim posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera privremeno radno vrijeme Muzeja kroz tjedan je od 13.30 do 21 sat, a vikendom od 10 do 21 sat. Zadnji ulaz u prostor Muzeja bit će moguć do 20 sati.
Temeljna
ideja koja stoji iza otvaranja Muzeja čokolade želja je za boljim poznavanje
čokolade kao omiljene poslastice koju možete upoznati kroz 200
izložaka vezanih uz proizvodnju i konzumaciju čokolade. Oni prate njezinu
povijest od Asteka i Maya, preko raskošnog porculana iz europskih zemalja, do
suvremenih ambalaža iz cijeloga svijeta. Svaki predmet je pomno
odabran kako bi ispričao posebno zanimljivu etapu iz duge povijesti te
Pri
ulasku u stalni postav svaki posjetitelj uz kupljenu ulaznicu dobiva
degustacijsku kutiju. U njoj se kriju različite vrste čokolada koje kronološki
"Posjetitelji tako imaju priliku kušati fermentirana i osušena zrna kakaovca te sve poznate vrste čokolade; tamnu, mliječnu, bijelu i rubi. Tako je priča o čokoladi potpuna jer posjetitelji mogu uključiti i osjetilo okusa koje je u ovoj priči ipak nezaobilazno“, navodi vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac uz napomenu kako će se prostor redovito provjetravati i dezinficirati te kako će posjetitelji na ulazu moći dezinficirati ruke.
Muzej čokolade Zagreb kroz interdisciplinarni postav, edukaciju i degustaciju zanimljiv je svim generacijama i kao takav postao je novo sretno mjesto u našoj metropoli koje vraća osmjeh na lica ispod maskica.
Fotografija: Shutterstock
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes