Adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition u svom najsjajnijem izdanju za Badnjak i Silvestrovo, mjesto je kreiranja najljepših uspomena

Badnji dan jest, baš kao i Silvestrovo često jedan od najužurbanijih dana u godini. Trči se po dućanima, kupuju se darovi i novi ukrasi za bor te nabavljaju zadnje namirnice za bogati blagdanski stol, No, vidljivo je zadnjih godina, sve je više onih koji odluče zastati kako bi uživali u trenutku te sebi i dragim ljudima darovati upravo Badnjak i Silvestrovo za pamćenje.

Foto uspomene s prošlogodišnjeg FOOLING AROUND festivala pokazuju vedra, nasmijana lica koja nazdravljaju i hvataju najbolje fotografije s najdražim ljudima. Šarolika su to društva, a svima im je zajedničko vrijeme koje su odvojili da i izvan vlastitih domova, družeći se na otvorenom, skupljaju sretne trenutke koji će im ispunjavati srca toplinom u godini koja dolazi. Ovog su Badnjaka za najvedriju i najrasplesaniju atmosferu zaduženi Soul Fingersi, s kojima je, sjajna atmosfera zagarantirana. Tko je iznenađenje posljednjeg dana u godini tek će se otkriti, a zadnje minute 2023. odbrojat će DJ Robert Mareković te glazbenim taktovima uvesti prisutne u Novu 2024.

Chefovi Bogdan i Palfi_gozleme.jpg
Sandro Sklepić 

Oleander terasa raskošnog hotela Esplande već je treću godinu dom ovog adventskog festivala čija je posebnost ta da street style verzije jela, kojima se ovdje nazdravlja i najboljim izborom pjenušaca, potpisuju najbolji domaći chefovi. Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković, imena su koja jamče odličan menu. Svaka od kućica nudi vrhunske delicije u kojima se može uživati do kraja godine, a neki od njih imaju ponudu i za one goste koji za Badnjak žele pojesti nešto bezmesno.

Fooling Around atmosfera.jpg
Sandro Sklepić 

Na Esplanadinoj kućici u ponudi su već kultne štrukle, a Chefica Ana Grgić Tomić, na ovogodišnji je menu stavila i finu crostatu s kremastim bakalarom. Ovo će zasigurno biti izbor mnogih koji vole bakalar u svim njegovim verzijama.

Crostata s kremastim bakalarom_chefica Esplanade Ana Grgić Tomić.jpg
Sandro Sklepić 

Obožavatelji lososa svoju će omiljenu deliciju naći na meniju Chefa Denija Srdoča, losos orlie njegovo je signature jelo koje je među gostima festivala popularno „i petkom i svetkom“ pa nema sumnje da će tako biti i dan uoči Božića.

Deni Srdoč_losos orlie.jpg
Sandro Sklepić 

Na kućici Matije Bogdana & Marka Palfija, u ponudi je turska delicija gozleme koja nije dio hrvatske blagdanske tradicije, ali će kao bezmesno jelo nesumnjivo biti hit Badnjaka. Potvrdili bi to i Fooling Around gosti koji su vegetarijanci i kad je ovo jelo u pitanju, vraćaju se po porciju više.

Freetula Mediterana by Grašo.jpg
Sandro Sklepić 

Ponudu različitih slastica može se naći na kućicama Esplanadine Ane Grgić Tomić, Denija Srdoča i Vida Nikolića, dok Mario Mandarić i Freetula by Grašo nude tradicionalnu dalmatinsku slasticu - fritulu. No opjevane fritule potpisane imenom slavnog glazbenika, na kućici njegove ekipe Krivi ljudi, može se probati i u slanoj opciji. Freetula Mediterana dolazi s preljevom koji se sastoji od kreme od rajčice i pesta od inćuna. Cilj te fuzije okusa je goste dovesti do sreće koja će rezultirati pjesmom. Jer pjesma je važan sastojak recepta radosti koja se servira na FOOLING AROUND: Sparkling Edition festivalu.